FOTO: Z archivu Taťany Veselé
Místo mého srdce: Jeníšův Újezd
28. 2. 2023Začnu trochu netradičně. Mívám, asi jako každá žena, občas potřebu zeštíhlit šatník. Prvním výběrovým kolem neprojde oblečení, které už není „in“. V mém pojetí „in“ znamená – zda mi stále JE. Zda někde neškrtí, netáhne, nepne.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Olina Pavlů
20.4.2023 13:19
Ahoj Táňo, moc krásně jsi to napsala, úplně jsi mi připomněla jaké jsme měly krásné dětsví v Jeníšáku. Čím jsem starší, tím častěji na vás všechny vzpomínám. Měj se hezky
Eva Mužíková
4.3.2023 22:38
Taťano, s dovolením napíši, že TO NEMÁ CHYBU.... ráda si zase něco od vás přečtu.
Taťana Veselá
3.3.2023 16:51
Dobrý den, děkuji vám všem za milé komentáře, obávala jsem se, že to nebude nikoho zajímat... Soni, tak jsme chodili na haldy vybírat uhlí :-) a děkuji za pochvalu pro rodiče, také mě napadlo, že tatínek vlastně, ač horník, na slávu se oděl do obleku.
Ludmila Černá
2.3.2023 20:47
Je to jak kdybyste popisovala moje dětství. Sice jsem bydlela na podstatně menší vesnici na druhém konci republiky, ale dík vám jsem si hezky zavzpomínala. Díky.
Dana Puchalská
2.3.2023 06:37
Děkuju za krásné vyprávění. A při čtení jsem si vzpomněla na to,že i my jsme mívali doma ona nakládaná vejce . Ani mně se nechtělo je z té veliké zavařovací láhve lovit. I když jsem se narodila v Praze,taky jsem zažila zabijačku a myslím že mi žádnou újmu na zdraví nezpůsobila.
Alena Velková
28.2.2023 22:20
Zdá se, že máme mnohdy podobné vzpomínky...bylo to pro nás krásně bezstarostné dětství, i když rodiče to tak jednoduché neměli, doba nebyla lehká...ale krásná vzpomínka...i na to, jak jsem vypadala spíš jako kluk :-))
Miloslava Richterová
28.2.2023 15:42
Díky moc za prima vzpomínky, i když nejsem z hornické oblasti a místo máslem mazali jsme chleba sádlem, vzpomínám hodně podobně, na roznášky po sousedech i na ten Menuet. Příhoda s holičem super :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA