Železná vrata. FOTO: Zdeněk Huspek
Příběhy starých fotografií: Železná vrátka do mého dětství
27. 2. 2023Za těmito vrátky, jejichž řetěz už skoro nikdo neodemyká, jsem strávil své dětství i pár let mládí. Vrátka jsou ve Františkových Lázních, na rozhraní centra a čtvrti Horní Lomany. Ulice nese jméno Americká, a předtím… no přece Leninova.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdeněk Huspek
28.2.2023 17:28
Na dvoře penzionu Josef jsme se spolužákem Lubošem, který v domě bydlel, pinkali tenis o vrata jejich garáže. Ten obchvat, nebo spíš průtah, měl vést někdy od závor u nádraží směrem k nám nezastavěnou prolukou s garážemi a pokračovat nad druhé, resp. třetí závory u rozcestí na Vojtanov a Aš, takže do Aše by se doprava vyhnula dvěma závorám... jak na Vojtanov nemám tušení.
Lenka Kočandrlová
28.2.2023 16:12
Ráda čtu životopisné knihy a vzpomínky. Připomínám si tím své vlastní a někdy jsem z toho smutná, že ten život tak rychle uběhl. Dívám se na týdeníky staré 50 let a i z nich to na mě padá.
Hana Rypáčková
28.2.2023 08:32
Hezké a zajímavé. Čtu obchvat v Americké? Tam jsem se hodně toulala z penzionu Josef. Musím se tam zase vypravit....
Alena Velková
28.2.2023 00:00
Napsal jste to moc hezky a připomněl jste mi, jak jsem v mládí v úžasu sledovala číšníky, kteří roznášeli jídlo na těch velkých platech a nikdy jsem nechápala, jak to dokážou :-)
Zdeněk Huspek
27.2.2023 18:08
Děkuji za komenty, jsem rád, že vás návrat do mého dětství zaujal a dočetli jste povídání až do konce (nebo snad ne??) a hodně z vás si připomnělo pobyt v mém rodném městě, na něž máte taky hezké vzpomínky.
K Františkovým Lázním se hrdě hlásím celý život a zároveň jsem rád, že současníci o ně pečují tak, že neustále vzkvétá, takže se tam rádi vracíte stejně jako já, byť na místě našeho domku je už jen travnatý pozemek...
Miloslava Richterová
27.2.2023 13:06
Děkuji za hezké vzpomínání. Tyto lázně jsem navštívila dvakrát, líbilo se mi tam, hlavně procházky po okolí, myslím, že buran jsem nebyla.
Taťana Veselá
27.2.2023 12:10
Hezké dojemné. Tak trochu je mi smutno, že vám zůstala alespoň ta vrátka, mně bohužel vůbec nic. Naše víska padla za oběť těžbě uhlí a nemám se kam vracet fyzicky, jen ve vzpomínkách :-( avšak zaplať pánbu za ně...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA