Příběhy starých fotografií: Jeden z mnoha ukradených životů
FOTO: Z rodinného archivu Anny Šiškové

Příběhy starých fotografií: Jeden z mnoha ukradených životů

17. 2. 2023

Zamyšleně sedím a dívám se na fotografii ve zvláštním rámečku. Na bílé zdi je již mnoho let a je součástí mého života. Příběh této fotografie zná jen velmi málo lidí. Ostych ve mně se brání příběh vypovědět a přeci někde hluboko v sobě cítím, že by její příběh měl být sdílen.  

Můj příběh Příběhy starých fotografií
Hodnocení:
(5 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Moc pěkně jste nám příběh své rodiny vyprávěla.
Zuzana Pivcová
Vaše vyprávění jsem si přečetla s velkým zájmem. Války a politika vůbec změnily mnoho životních osudů. U nás v rodině nic tak výrazného nebylo. Ale když jsem pracovala v archivu s vojenskou, tedy válečnou dokumentací, narážela jsem na takové případy běžně. Někdo odešel před Hitlerem do zahraničí a už se nevrátil. Jiný se vrátil, ale odešel po Únoru zase pryč a už se nevrátil. A co naši emigranti po srpnu 1968? S rodiči se často už nikdy nesešli. Smutná doba.
Marie Seitlová
Velmi silný příběh vaší rodiny, krásně napsaný. Shledání po tolika letech muselo být pro maminku krásné,ale i smutné.
Jitka Hašková
To je úžasný příběh. To je dobře, že jsi ho napsala.
Marie Faldynová
Obdivuji odvahu lidí vydat se na druhý konec Evropy. Napřed za prací a potom na rodné Slovensko.
Taťana Veselá
Zajimavy hezky vypraveny pribeh...
Dana Puchalská
Děkuju za poutavé vyprávění.
Jana Jurečková
Je opravdu odvážné vrátit se do míst svého mládí, hledat vzpomínky a své štěstí. Ne každému se to podaří.
Alena Velková
Velice zajímavý a pěkně napsaný příběh.
Libuše Křapová
Zuzano, silný příběh napsaný krásně a s citem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%