Příběhy starých fotografií: O mé české babičce
Všechny fotografie: Z rodinného archivu Soni Prachfeldové

Příběhy starých fotografií: O mé české babičce

15. 2. 2023

Po krátkém přemýšlení jsem se rozhodla, že napíši pokračování i o naší nově nalezené rodině, bez které bychom nemohli zůstat v naší vlasti. Poválečná doba byla velmi krutá a úplně obrátila životy nejen nám, ale i  mnoha dalším rodinám.

Můj příběh Příběhy starých fotografií vzpomínky
Hodnocení:
(5.1 b. / 34 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Opět moc pěkné počteníčko s hezkým a hodně silným vyznáním.
Soňa Prachfeldová
Janko K. moc děkuji. Taťano ano, jsem rozená Bíliňačka. Děkuji všem za přečtení a komentíky k mým článkům.
Jana Kollinová
Vrátila jsem se k prvnímu příběhu s názvem "Příběhy starých fotografií: Prarodiče navždy v mých vzpomínkách," abych pochopila onu jedinečnou atmosféru navozenou fotografiemi a vzpomínáním a uvědomila jsem si, že vyprávění je naplněno pokorou, něhou, nostalgií a láskou k prarodičům bez ambicí jakkoliv politizovat a zdůrazňovat útrapy rodiny způsobené politickým režimem. Soňo, děkuji.
Jitka Hašková
Soni je to zajímavé, ale nějak se v tom nevyznám. Musím si udělat čas a přečíst si oba příběhy znovu.
Blanka Lazarová
Soni, oba příběhy jsou velice silné. Doba byla krutá a osudy lidí někdy až neuvěřitelné. Ale je v nich hodně lásky, tolerance a síly jít dál navzdory příkořím. Děkuji za sdílení tvých vzpomínek.
Dana Puchalská
Soni, děkuju za další díl. Krásné vyznání a já Ti za něj děkuju.
Taťana Veselá
Hezke pokracovani. A myslim, ze jsm poznala i titul fotku. Je to Bořeň? V Bílině jsem bydlela :)
Jan Zelenka
Moc pěkný a silný příběh, Soňo!
Jana Kollinová
Hezké vzpomínání plné lásky k milovaným předkům. Soňo, děkuji za pokračování. :-)
Daniela Řeřichová
Soňo, neměly to lehké generace před námi a dokázaly vzdorovat osudu a jít příkladem svým blízkým. Rozumím ti a děkuji za vzpomínky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%