Všechny fotografie: Z rodinného archivu Soni Prachfeldové
Příběhy starých fotografií: Prarodiče navždy v mých vzpomínkách
8. 2. 2023Můj start do života a další můj vývoj byl nerozlučně spjat s mými prarodiči, dědečkem a babičkou. Přesněji řečeno, babička byla pro mě Oma. Byli to rodiče mojí maminky, která pocházela ze smíšeného manželství. Děda Čech a babička Němka.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Soukupová
8.2.2023 12:46
Soňo, měla jsi štěstí na milující prarodiče. To "nehmotné" je mnohokrát víc než velké majetky.
Miloslava Richterová
8.2.2023 12:03
Krásné vyznání, dojemné, děkuji za sdílení. Šťastný je každý člověk, který může takto vzpomínat na babičku a dědu.
Marie Měchurová
8.2.2023 11:51
Soni, moc hezké vzpomínání. S láskou se překonají všechny překážky, které nám život při chystá. A vzpomínky zůstávají navždy v našich srdcích...
Alena Velková
8.2.2023 11:12
Silný příběh a zajímavé je, že i když byl ten život tehdy o mnoho těžší, lidi si nestěžovali ani moji prarodiče ne, drželi jsme pospolu...dnes si všichni stěžují permanentně na všechno...krásně jsi to napsala :-)
Alena Tollarová
8.2.2023 11:09
Soni, životy našich předků si pořádně neumíme představit ani my, natož pak naše děti a vnoučata. Co všechno muselu unést a překousnout, a přece je to nezlomilo. Nesli svůj úděl a ještě dokázali rozdávat lásku a snad i naději. Ty jsi vlastnosti Tvé rodiny podědila a šíříš dobrou náladu dál :)
Jindra Hubačová
8.2.2023 11:03
Soni, Tvůj příběh je silný a připomněl mi tři knihy s touto tématikou, a to knihy spisovatele Štépána Křečka Chaloupky, Dům v Sudetech a Nebe nad Perninkem. Četla jsem je jedním dechem, nemohla jsem se odtrhnout. Děkuji a zdravím. J.
Anna Potůčková
8.2.2023 10:18
Soni moc hezky napsaný článek. Daniela to napsala za mnohé z nás. Byla to těžká doba ale se spoustou lásky ve většině rodin a zejména těch, které na růžích neměly ustláno a prošly si mnohými těžkostmi. Díky za sdílení
Yvona Moravcová
8.2.2023 09:44
Ano, generace našich prarodičů měla v sobě pokoru k životu a brali to tak jak život šel… bohužel dnes má přednost sobectví.
Moc hezky jste to napsala. Díky
Naděžda Špásová
8.2.2023 09:33
Soni, napsala jsi to moc hezky, lásku k lidem jsi podědila po prarodičích a to je moc dobře. Takové štěstí jsem neměla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA