Martin Vrba
29.1.2023 19:14
Paní Měchurová, za podlehnutí propagandě se nemusíte (nemusíme) vůbec stydět. Vždyť se nechaly propagandou zblbnout miliony vzdělaných lidí například v Německu a ti lidé šli za Hitlerem jako omámení až do samotného konce v roce 1945, aby se nyní stali školiteli o demokracii celému světu a jsou lídrem v tomto oboru v EU. A přejde zaručeně i doba, kdy jejich učení o bezmezné lásce ke všem migrantům bude podrobeno zdrcující kritice (minimálně) a bude to bráno jako velký omyl. Takové jsou kotrmelce dějin - jdou si svým tempem a na aktéry vůbec nehledí - z hrdiny udělají v mžiku padoucha a naopak. Je těžké si v tom všem zanechat chladnou hlavu. Ze všeho už byla otrávená i Elina Makropulos, která už žila 337 let. A co už za ta léta zažila převratů, tak najednou zjistila, že je to horší než smrt, přestože se té smrti původně tak moc bála. (Klasická divadelní hra Karla Čapka)
Jitka Caklová
29.1.2023 18:59
Dokud jsem žila v přesvědčení, když ze mě někdo dělá hlupáka, že tím hlupákem jsem, tak jsem prost tím hlupákem byla. :-) :-)
Martin Vrba
29.1.2023 18:53
Paní Měchurová, nechápu vás asi dobře, hlupák jsem tedy já.
Martin Vrba
29.1.2023 18:49
Ještě k 15:48 bych dodal, že prvním prezidentem, který totálně využil televizní obrazovku - média pro své zvolení a "zblbnutí" veřejnosti byl americký prezident John Fitzgerald Kennedy ve volbách v roce 1961, kdy porazil těsně protikandidáta Nixona a říká se, že mu pomohlo televizní vystupování a zejména jeho vzhled - tedy zvítězil u amerických žen a ne nějakou pravdomluvností - vizí - jen se chvástal, tak jako všichni, že zvládne úplně všechno, protože to si tak přejí voliči podle svých představ. Ještě jsem nepoznal člověka, který by se hlásil na jakoukoli funkci - třeba i ponocného, který by řekl, že bude mít potíže, že se bojí tmy nebo že usíná už kolem 17. hodiny a je pak k neprobuzení. :)
Marie Měchurová
29.1.2023 18:43
Pane Vrbo, nedělejte z nás hlupáky. Na první pohled je vidět ten propastný rozdíl mezi panem Pavlem a panem Babišem. Média na naši volbu rozhodně vliv neměla. A co říkáte na to, že kandidát na prezidenta nabádá lidi, aby si vsadili na jeho vítězství, i když v ANO prý věděli, že nevyhraje?
Iva Lišková
29.1.2023 18:31
10 roků našemu státu dělal ostudu Miloš Zeman, konečně se doufám za svého prezidenta nebudu stydět, Je to můj názor, nikomu ho nevnucuji! Bohužel Andrej Babiš zřejmě z politiky neodejde...
Jitka Caklová
29.1.2023 18:23
17:52 Ano Vando, ozývám se, coby "potrefená husa". Podle mudrců, jako jsi ty a tobě podobným, jsem 70 let opravdu nežila, ale na rozdíl od tebe jsem nespadla z jahody na znak. Klidně v tomto duchu pokračuj, vím, že na víc nemáš, už jsem si zvykla a dost se bavím. Že tě to baví se takto ztrapňovat :-) :-)
Martin Vrba
29.1.2023 18:17
15:48 Paní Škopánová, myslím si, že asi i o médiích vím více, než Vy a to se nechci chvástat, ale jejich úloha je velice známa. První, který je dokázal skvěle pro sebe využít, byl Hitler, tehdy se jednalo o jeho rozhlasové projevy - to rádia se dostávala konstrukcí z "plenek" a od krystalek postoupila k superheterodynním přijímačům a dokonce v Německu už byly i první pokusy s přímým TV přenosem z Olympijských her z Berlína a byly využity pro propagaci Hitlera a fašismu a hodně si jich tak získal i v USA - moc se o tom neví. Velkým příznivcem Hitlera se tak stal i H. Ford. atd. . . . Televize se během války nepoužívala, souviselo to s obavou, že by se podle televizního signálu mohly navádět bombardéry, ale k tomu se používaly i radiové signály. Něco o filmové propagandě a propagandě jako takové a jak ovlivňuje lidi - masy, by vám mohl říci i Goebbels - její ministr a umělec v oboru. A určitě i paní Leni Riefenstahlová by vás mohla vyškolit o tom, jak se propaganda dělá a jak se snadno dají lidé ovlivnit, když to někdo umí. A v neposlední řadě by vám něco mohli potvrdit ještě demokratičtí novináři a kameramani, kteří svými necenzurovanými záběry z války ve Vietnamu zvedli americký lid - převážně mladé lidi z otomanů do ulic proti té válce. Od té doby mají vojáci USA ve všech válkách už "své nezávislé" novináře pod palcem. Lidé se nechají propagandou - nebo informacemi - nebo dezinformacemi velice ovlivnit. Vždy jsme všichni ve všech důležitých věcech závislí z 99,999 % jen na tom, co nám kdo nakuká "do budky". A je jen na nás, zda uvěříme, když nám manželka tvrdí, že byla od rána až do do druhého dne u kadeřnice nebo ne. Nebo, když nám někdo bude tvrdit, že ten a ten si začal s válkou, protože ten druhý třeba napadl vysílač, atd.
Olga Škopánová
29.1.2023 18:04
Paní Tulejová vy jste zřejmě nepochopila, že se jednalo o prezidentské volby, nikoliv o volby parlamentní a proto ten podle vás fialový hnus budete muset ještě nějakou dobu vydržet. Já rovněž budu muset vydržet pana velkouzenáře na naší politické scéně i když zaplať pán bůh presidentem není. Proto je zbytečné, abyste se tvářila jako oběť. Každý máme na politické scéně svého favorita a jednou vyhraje ten a jindy onen.
VANDA Blaškovič
29.1.2023 17:52
Bože, bože, co je to za blekotání?…:) Pokud někdo podle vlastních slov 70 let nežil, tak toho za 5 let asi zrovna moc nepobral…. Je to smutné, je to tragické, ale může to někdo brát i jako výhru. záleží na úhlu pohledu. . Češi jsou úžasní, naše vlajka a nyní i prezident Pavel také.
Načíst starší příspěvky