FOTO: Danuše Onderková
Dobré skutky po celý rok
4. 1. 2023Za svých 10 let prodeje zmrzliny jsem měla nejen příjemné a veselé zážitky, ale také spoustu nálezů. A tak jsem prováděla i malé dobré skutky.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
4.1.2023 18:31
Vaše povídéní mi připomnělo nedávnou příhodu: na náměstí jsme se Zuzkou na přechodu pro chodce našly dvoustovku, kterou někdo před chvilkou ztratil a možná ani o ztrátě nevěděl. Počkaly jsme, jestli se někdo pro ni v příštích okamžicích nevrátí, a pak jsme ji donesly do blízkého obchodu s potřebami pro zvířata. Tam mají kasičku na dobrovolné příspěvky pro místní psí a kočičí útulek.
Eva Mužíková
4.1.2023 16:59
Danko bravo, takoví lidé jako jsi ty by se měli " naklonovat", aby jich bylo co nejvíce:))))))
Miloslava Richterová
4.1.2023 15:52
To je pěkné a milé čtení, úplně zahřeje, děkuji, tak to má být :-)
Soňa Prachfeldová
4.1.2023 15:04
Danko, zmrzlinářko, umělkyně dortová, skvělá babičko a maminko, holka, která se nebojíš letět k zemi a teď už vím proč. Jsi anděl. Anděl, funkce ztráty a nálezy. Anděl rozdávající prima náladu a zmrzlinu. Tu teda za prachy, to už nejde zadara. Opravdu jsi skvělá baba a jsem ráda, že díky íčku jsem tě poznala. ♥♥♥
Marie Měchurová
4.1.2023 15:01
Co já už jsem v životě poztrácela? Občas jsem i něco našla, nějakou blbost. Syn našel peněženku v trávě u chodníku. Ztratil ji řidič kamionu. Měl tam plno kartiček na benzin, do bank, zahraniční měnu. Podle občanky jsme dohledali adresu. Když mu ji nesl, vůbec o tom nevědel. Jako nálezné dostal drahou whisky. Měli jsme možnost Danku poznat osobně, je moc hodná. Už se těším, jak vyrazím na její zmrzlinu.
Lenka Kočandrlová
4.1.2023 14:53
Je příjemné se dočíst,že jsou mezi námi dobří a nezištní lidé. Člověk slyší kolem sebe hlavně samé jobovky a smutné zprávy,tak tento článek je balzám na duši.
Zuzana Pivcová
4.1.2023 14:52
Je to opravdu různé. Ty jsi, Danko, skvělá, z Tebe už Tvá dobrosrdečná povaha a ochota vyzařuje na dálku. Vzpomínám, jak jsme kdysi s kolegyní vlezly do telefonní budky kdesi na Zahradním Městě, tehdy se ještě tak telefonovalo. Tam byla položená pánská peněženka, v ní peníze, přes 3000, zřejmě celá tehdejší výplata. Začaly jsme pátrat, jak dát dotyčnému vědět. Z útržku složenky jsme našly jméno a adresu a ze Zlatých stránek číslo. Náhoda nám přála. Zavolaly jsme mu a byl to nějaký tesař. Když přijel, hned jsme ho jak na policii vyzpovídaly, co tam měl, kolik peněz atd. Pak jsme mu hned peněženku daly. Měly jsme radost o to víc, že měl nějak pohmožděnou ruku. Žádné nálezné jsme vůbec nevzaly. Ale co se nestalo! Šly jsme kousek dál a nedaleko nějakého obchodu jsme našly na chodníku stovku. Rozhlížely jsme se, ale nikde nikdo. Tak jsme za ni šly do cukrárny. :-D
Jitka Hašková
4.1.2023 14:34
To je úžasné kolika lidem jsi pomohla. Je to škoda, že nejsi u hlavního vchodu jako dříve. Mojí mamce se kdysi stalo, že zapomněla hůl v Tescu na Zličíně. Když nakupovala, tak měla hůl v nákupním košíku. Po nákupu musela na záchod a bohužel vynadala hůl a opřela ji vedle vozíku, který musela nechat před záchodem. Potom vyšla a vzala vozík a teprve, když ho vracela si uvědomila, že nemá hůl. Tak se vrátila, ale hůl už byla pryč, ptala se po ní u informací a pokladen, ale nenašla se. Z toho je vidět, že ne všichni nálezci jsou poctiví.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA