Úvodní foto: Pixabay
Životní moudro pana K.
23. 12. 2022Tak jsem si, už ani nevím, při jaké příležitosti, vzpomněl na jeden originální filozofický názor na dění světa. Vyslovil ho, ještě za mého mládí, starý pán K., když se jednou vracel z nelahozeveské hospody pod zámkem. Většinou se vracíval krokem nejistým a něco si pořád pro sebe broukal.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Velková
23.12.2022 21:51
Vtipné a svým způsobem pravdivé...dnes nám přestala téct voda, takže jsem nějak podobně naladěná :-))
Jan Zelenka
23.12.2022 20:22
Milé dámy, moc vám děkuji za ohlasy. Ta vzpomínka je skutečně autentická.
Jana Jurečková
23.12.2022 19:38
Promítla jsem si, co by asi řekli moji rodiče. Máma by pána odsoudila, ale hrozně, protože nemá ráda opilce a táta by nekomentoval. Moc hezká vzpomínka, je to tak dávno a člověk si vše vybaví.
Naděžda Špásová
23.12.2022 19:33
Honzo, to je moc hezká vzpomínka, pán byl srandista. Hezké svátky tobě i Britney
Anna Potůčková
23.12.2022 16:28
Výrok jsem ve společnosti slyšela nejednou. Navíc si myslím že do současné doby zapadá
Jarmila Komberec Jakubcová
23.12.2022 15:26
Pane Zelenka s tímto výrokem jsem se také jednou setkala.
Soňa Prachfeldová
23.12.2022 14:20
Vyjádření pramenící z duše starého pána. Ne nadarmo se říká, že opilci a děti mluví pravdu, tedy takovou, jak to vnímají oni. Znala jsem jednh a ten říkal v opici - nas... a rozmazat.
Zdenka Soukupová
23.12.2022 13:11
V současném světě se mi občas zdá, že ta filozofická myšlenka je velice aktuální výstižná. Hezká vzpomínka, Honzo.
Jana Kollinová
23.12.2022 11:14
Zajímalo by mě, kolik let bylo panu K. v době kdy se dopracoval ke svému životnímu filozofickému názoru shrnutému v jedné větě. Děkuji, příspěvkem jste mi připomenul Renčínovy kreslené vtipy, jejichž hlavními protagonisty jsou dva pánové mající obdobnou zjednodušenou moudrost vepsanou přímo ve tváři. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA