Ženská sexualita po rakovině a operacích: Nespěchejte, radí odborníci
Ilustrační foto: Pexels

Ženská sexualita po rakovině a operacích: Nespěchejte, radí odborníci

8. 12. 2022

Ať už žena prodělá gynekologickou operaci, komplikovaný porod nebo onkologickou léčbu, jedná se o velmi náročné období v tělesné i duševní rovině.

rakovina zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Celková NE= Caklová. Každý jsme jedinečný a druhému sáhodlouhými příspěvky podsouvat vlastní pocity, nikoliv vlastní zkušenosti, je podle mě "mlácení prázdné slámy", ale nemám nic proti.
Martin Vrba
opr. Celková = Caklová
Martin Vrba
Paní Celková, sama jste důkazem, že pohled na sexualitu je rozdílný "kus od kusu" a tak se dokonce i stane, že někdo třeba až v důchodu zjistil, že celou dobu souložil s opačným pohlavím a že by mu vyhovovalo spíše to stejné, s těmi ženami, které se k tomu v poslední době hrdě přiznaly, se roztrhl pytel. Ale ještě hůře na tom byl jeden slepec. Přišel na pláž a začal si tam nafukovat tu nafukovací sexuální panu. Přitočil se k němu pán a povídá mu: "Pane, to tady nesmíte dělat, vždyť tu jsou děti." Na to slepec odpověděl: "Tak to je hrozné, to tedy znamená, že jsem celou zimu souložil s nafukovacím kajakem." Konec vtipu. :) Jo - každý to máme jinak - někomu k tomu stačí i jen kajak.
Martin Vrba
Paní Caklová, myslím, že neexistuje žádný univerzální pohled na ženskou sexualitu, jako neexistuje jedna "univerzální žena" a jeden "univerzální muž". A to nejsem vyznavačem těch 90 pohlaví. Existují muži, pro které je sex tak důležitý, jako zase pro jiné muže třeba běhání kulometů nebo deset půllitrů piva a existují ženy, které také milují sex a to dokonce i tak, že po vážné ženské operaci v těch 35 si řeknou, že si ho budou moci, když budou dále žít, více užívat, protože nebudou mít strach z nechtěného otěhotnění. Vím, že i v tom byla možná až trochu křečovitá snaha za každou cenu věci zase pozitivně a i tu vážnou situaci překonat s rozběhem a s humorem. A ještě jedna poznámka, když se jedná o sex, tak to není nikdy jen ženská a mužská záležitost, ale vždy jen ta společná záležitost toho konkrétního muže a té konkrétní ženy. A z toho vyplývá, že jste i v tomto případě, když se jedná o někoho jiného, v autu docela určitě vy. Tedy pokud by se nejednalo o tak zvaný "manželský trojúhelník" a to se ve vašem případě a v tom našem případě nejedná, to by se "rozkecalo" a tudíž máte blíže k tomu Bermudskému trojúhelníku. A vedle jako ta jedle jsem, protože jsem Vrba. :) :)
Jitka Caklová
Pane Vrbo, respektuji pohled chlapa na čistě ženskou záležitost, přesto konstatuji, že jste vedle, jak ta jedle :-)
Martin Vrba
opr.: fyzicky užívá = fyzicky ubývá
Martin Vrba
8.12.2022 21:31 Jak kdo a jak kdy. Když to potká ženu už v 35 a celý spodek musí "pryč", tak je nejdříve ráda, že je vůbec ráda - tedy že vůbec JE a pak se "oklepe" a chce si dokázat, že je pořád v tom sexu stejně přitažlivá, jako byla dřív a když jí později musí odstranit i prso, tak se to snaží zase překonat a ještě jí zbyde dost síly na to, aby dokázala podpořit svého manžela, který se z toho skoro hroutí, aby z toho nebyl smutný. I když jí fyzicky užívá, tak ho rázem převyšuje, že je mu snad i hanba. Některé ženy mají v sobě tolik síly, že to vydá za tři chlapy, natož za takového zbabělce, který celou noc nespí, když má jít druhý den ráno k zubaři. V takových chvílích dostane intimita úplně jiný charakter - má v sobě tuny něžností a lásky a minimum nějaké techniky - úplně stačí ta blízkost - "to jedno tělo, v co se ty dvě opravdově promění". Je to období, kdy se chce plakat i smát a kdy věci dostávají úplně jiné hodnoty a žebříček těch dřívějších je ten tam.
Hana Šimková
Tak si myslím , že žádná normální ženská po takových operacích se do sexu nežene.
Jiří Dostal
:-) Prostá mantra "všechno pochopené je dobré" je fuškou k osvojení... :-)
Jitka Caklová
Vše je o přijetí sebe sama. Dlouho jsem nemohla otěhotnět. Porodila jsem dvě děti, druhé vážilo 5.30kg. S odstupem času dvě velké gyn. operace. Dokud jsem "nevěděla", byla jsem jen "pokusným králíkem" celé vědy. Díky všemu, co jsem prožila a pochopila, konečně vím kdo jsem ♥♥♥

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%