Mnoha diabetikům selhávají orgány zbytečně. Moderní léčbou je možné komplikacím předcházet
Ilustrační foto: Ingimage

Mnoha diabetikům selhávají orgány zbytečně. Moderní léčbou je možné komplikacím předcházet

13. 11. 2022

S neléčeným diabetem žijí mnozí pacienti roky, aniž by je trápily nepříjemné příznaky – proto nevěnují cukrovce dostatečnou pozornost. Dlouhodobě vysoká hladina cukru v krvi však silně poškozuje cévy a tím také funkci životně důležitých orgánů.

cukrovka zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martin Vrba
No - jak určitě víte, tak Cukrovka II. typu je způsobena tím, že tělo si sice vytváří inzulin (u Cukrovky I. typu ne), ale tělo na něj nereaguje správně. A tak výzkum těchto obézních lidí, kteří cukrovce odolávají, by mohl pomoci léčbě lidí s Cukrovkou II. typu. A tak by se mohlo dojít až k tomu, že by se dala Cukrovka II. typu vyléčit, nebo jí dokonce předcházet, aby vůbec nenastala. Jo - to by bylo hned mnoho tisíců doktorů na Cukrovku bez práce. To by byla pro ně pohroma. :)
Jindřich Berka
Nepolemizuji. Nic není na světě stoprocentní, ale být tlustý, znamená podle mě, že ji chytnu desetkrát pravděpodobněji než ten, co žije zdravě a nepřejídá se. O tom je řeč.
Jindřich Berka
Já jsem při 120 kg minimálně 5 x týdně sportoval, ale stejně jsem ji dostal. Spíše, když je někdo tlustý a nemá ji, tak je to výjimka, že ji nemá. Nemusím hledat výsledky výzkumů. Stačí mi logika. Když jdu do poradny pro diabetiky, tak tam v čekárně někdy sedí až 15 lidí. Z toho nejsou silní v průměru pouze dva!! To trvale, chodím tam již 12 let. Pro většinu, včetně mě je váha barometr. Je to u mě přímá úměra. Přiberu a hned se mi zvedne cukr. Samozřejmě je důležitý dlouhodobý cukr nikoliv okamžitý, jak si lidi domnívají, vždy dlouhodobě, když něco škodí, tak je to horší. Jindra
Martin Vrba
Cukrovka je ale pořád záhadná, někdo ji dostane, když nemá vůbec nadváhu, nebo třeba i jen 10 kg navíc a druhý, který má třeba i 150 - 180, myslím zápasníka v SUMO ji nedostane a nedostane. Dalo by se říct, že je to tím, že on sportuje, ale oni ji pokaždé nedostanou ani morbidně obézní lidé, kteří mají třeba i přes 300 kg a už jen leží a žerou a ani na záchod se nedostanou a dělají pod sebe. https://www.youtube.com/watch?v=ZYIMBkSO_Is
Jindřich Berka
Paní Vostálová, máte pravdu. Je to i můj případ. Bojuji s ní, snažím se, ale měl jsem být zodpovědný dříve. Stejně je to s cigaretami (viz článek: "Každé páté úmrtí je i příčinou cigaret), alkohol, drogy, přejídání, nedostatek pohybu a další. Jindra
Božena Vostalová
Cukrovku nedostanete tu si budujete. Nevhodným životním stylem si zničíte slinivku.
Jindřich Berka
Ano. Samozřejmě někdo není obézní a bohužel tu potvoru dostane. Jenže převážná většina lidí ji opravdu včetně mě má z přejídání a stejně jako vysoký tlak a zničené klouby. Beru to, že každý si může dělat, co chce. Umřít na přejídání. Bohužel jeho léčba stejně jako alkoholiků, drogově závislých stojí peníze všech. Včetně těch, co žijí zdravě a doplácejí na ty "závisláky". Sypu si popel na hlavu. Také patřím mezi ty nezřízené bývalé žrouty. Cukrovka nebolí, ale ničí!!! Jindra
Martin Vrba
"S neléčeným diabetem žijí mnozí pacienti roky, aniž by je trápily nepříjemné příznaky – proto nevěnují cukrovce dostatečnou pozornost." Tak tomu, že by člověk nepoznal, že má cukrovku, nevěřím. Já to poznal hned během roku, kdy jsem přestal stačit manželce, když jsme jezdili spolu na kole a zadýchal se při chůzi do schodů a měl jsem neustále žízeň. Obézní jsem vůbec nebyl - snad stres a geny - po mamince - byly viníkem - to už se nezjistí, ale od inzulínu jsem brzy přešel jen na prášky. Mám skvělou doktorku. Pěknou a se smyslem pro humor a dietu držím - občas na svátky "ulítnu", ale moje léky (pak si nárazově přidám prášek) i to zkompenzují a dlouhodobý cukr mám jen o malinko nad normu u zdravého člověka. Už dávno jsem vyměnil normální talíř jen za malý dezertní - ten si nandám plný - hezky to vypadá - nedokázal bych do sebe dostat ty porce - co vaří kuchař Pohlreich. :) Ale sem tam si dám ty Karlovarské oplatky místo jídla, abych měl pocit, že ještě v něčem hřeším. :)
Jitka Caklová
A jen tak mimochodem, s manželem jsme už 10 let DOBRÝMI ANDĚLY a pravidelně každý měsíc přispíváme na léčbu převážně dětí trpícími civilizačními chorobami. Tak si laskavě kázání o empatii nechte pro sebe.
Jitka Caklová
Paní Řeřichová, já tento portál vnímám jako portál pro seniory a co Vy mi přejete není pro mě vůbec důležité. A jen tak mimochodem, oni ti předškoláci nemají rodiče? Všechno souvisí se vším a vystresovaní rodiče mají vystresované děti, z čehož plyne celá řada nemocí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%