O Dušičkách
FOTO: M. Richterová

O Dušičkách

5. 11. 2022
Dušičky Halloween svátek
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Moc hezké seznámení s obyčeji, které se dodržují v různých zemích. Jen bych se přimlouvala za nevnucování cizích zvyků, které nejsou pro tu kterou zemi typické. Já neuznávám Halloween, nic mi neříká. Chodím na hřbitov a zapálím svým drahým svíčku.
Danuše Onderková
Halloween u nás také neuznávám, ale když jsem u dcery v Anglii, respektuji jejich zvyky a nezatracuji ho. Připojím se k vnoučatům.
Miloslava Richterová
Děkuji vám všem za přečtení i za zamyšlení nad zvyky pohanskými, křesťanskými a současnými.
Soňa Prachfeldová
Moc hezký dušičkový článek, mám ráda tajuplný čas předvánoční a Dušičky k němu patří.
Marie Seitlová
Pěkný článek, na hřbitov chodím během celého roku s kytičku a svíčkou. To samé u na Dušičky, kdy vzpomínám na své blízké. Halloween jde mimo mě.
Jana Šenbergerová
Tento čas mám moc ráda a za pěkný článek i fotografie děkuji.
Jana Jurečková
Krásná vzpomínka. My doma slavíme "Dušičky". Hroby musí být v tento svátek krásně ozdobeny, svíčky zapáleny. Chodíme na hřbitov po setmění a musím říct, že je to nádhera. Všude jen malá světýlka, malé vzpomínky. Tak to má být. U nás se tento svátek drží. Žádný hrob není opuštěný!
Marie Faldynová
Halloween se nelíbí ani mě, snacha děti na ten den odhlásila ze školky, aby je ušetřila strašidel. Jsou užitečnější informace. Babička - vlastně prababička - dětem zemřela v létě, takže si to s Halloweenem spojovat nemusí.
Zuzana Pivcová
Halloween nebo Santa Claus či Děda Mráz je pro mě jako dovoz exotického ovoce, které mi není vlastní. Neodsuzuji toto vše, ale mohlo by zůstat tam, kde je domovinou. Někdo namítne, že kávu nebo tabák k nám také dovezli. To je pravda, tak ať každý uctívá, co chce. Stejně jsme na tom všichni stejně, i když si to třeba nepřipouštíme.
Anna Potůčková
Halloween jde zcela mimo mě, neuznávám jej. Chodím na hřbitovy, kde máme pochované své blízké a vzpomínám na Ty, kteří mají své hroby daleko a nemůžu u všech být. Hezký článek na aktuální téma!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%