Všechny ilustrace: Z rodinného archivu Marie Ženatové
Příběhy naší rodiny: Koloběh roku - III. část
7. 9. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Přibilová
10.9.2022 21:07
Paní Maruško, děkuji za další laskavé vyprávění. Hanácko-horáckým nářečím mluvily moje spolužačky z oděvní školy, které dojížděly do Prostějova z okolních obcí.
Zuzana Pivcová
10.9.2022 16:52
Maruško, obdivuji, jak vaše rodina byla skromná, pracovitá a bez potřeby si na něco stěžovat.
Soňa Prachfeldová
10.9.2022 12:29
Maruško to nářečí mě vždy okouzlí. Krásný návrat do mladých let, vyplněných těžkou prací a hlavně láskou. Doba se změnila moc a ta soudržnost a skromnost je ta tam. Někdy je mi trochu teskní za starými časy, kdy nebylo vše jen konzumní záležitostí a honbou za penězi. Jo časy se mění.
Blanka Lazarová
7.9.2022 20:50
Paní Marie, smekám před vámi. Už dlouho jsem nic tak pěkného, co by přímo pohladilo, nečetla. Těším se na další pokračování. Děkuji :-)
Alena Vávrová
7.9.2022 20:49
Maruško, moc ráda Tě čtu a líbí se mi to nářečí! A také musím napsat, že jsi od raného dětství stále sobě podobná, ač jsem tě osobně potkala asi jenom 2x ;-)) .
Martina Růžičková
7.9.2022 13:48
Kouzelné vyprávění o životě plném práce, ale hlavně vzájemné úcty a lásky. Moc se mi líbí líčení masopustních zvyků, úcty k chlebu jako božímu daru a milé dialogy v místním nářečí. Děkuji.
Zdenka Soukupová
7.9.2022 13:42
Určitě tehdy nebyl na vsi jednoduchý život. Ale z toho vyprávění je cítit taková pohoda, pokora, krásné vztahy v rodině... Moc se mi to líbí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA