Lesk a bída Svaté Lucie
Všechny fotografie: Helena Přibilová

Lesk a bída Svaté Lucie

27. 8. 2022

Ostrov Svatá Lucie je nezávislý stát v Karibském moři. Leží na sever od Svatého Vincenta a na jih od francouzského zámořského území Martinik. Má rozlohu 617 km2 a čítá přibližně 165 000 obyvatel, kteří jsou v naprosté většině potomky černých afrických otroků.

Cestopisy Heleny Přibilové cestování
Hodnocení:
(4.8 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Přibilová
Vážený pane Neumanne, děkuji Vám za Váš názor a ráda bych se k němu vyjádřila. Dost dobře nechápu, co Vás vede k mínění, že se cítíme kulturně nadřazení. Na všech našich cestách respektujeme místní kulturu a zvyky. Pokud máte na mysli používání omamných látek, tak je pravdou, že s tím nesouhlasím. Co se týče úhrady zdravotní péče, naprosto souhlasím s tím, že za kvalitní zdravotní péči je třeba zaplatit, ale 600 dolarů za administrativní úkon mi připadá poněkud přehnaná částka.
Martin Neumann
Vážená paní Jano, děkuji za váš příspěvek o karibské8m ostrově Svatá Lucie a a za informace o vašich osobních zážitcích na ostrově s historickým poucnym komentářem. Trochu nemile mě překvapil ten český náhled s mezi řádky zjevnou mírou kulturní nadřazenosti a také zjevná pro většinu Čechů zcela typická neochota zaplatit za poskytovanou zdravotní péči v soukromých zdravotnických zařízeních. Mnoho z našich spoluobčanů si vůbec neuvědomuje jak obrovskou výhodu proti občanům většiny zemí světa u nás máme, Jak kvalitní zdravotní péči dostáváme za zcela minimální ceny bohužel jasné že donekonečna ani toto nepůjde přeji Vám mnoho dalších cestovatelských zážitků a větší míru nadhledu nad těmito věcmi.
Jana Hošková
Ráda jsem si přečetla a dozvěděla se něco nového. Ale abych pravdu řekla, na tyhle "dálavy" se já raději podívám v televizi. Asi až tak velký dobrodruh nejsem, máte můj obdiv, Helenko ! :-))
Marie Ženatová
Milá Helenko, moc děkuji za velmi zajímavý článek i fotografie*
Martina Růžičková
Podle fotek nádherná příroda. Bohužel život tam pro mnohé není podle vašeho článku nejlehčí. Děkuji za zajímavé čtení.
Marie Faldynová
Díky za zajímavé vyprávění. Také to cestování v poslední době přenechám jiným, ale ráda si o něm počtu.
Margita Melegova
Dekuji za seznameni s ostrovem a jina mista kam se nedostanu ani kdybych byla mladsi, dnes by to uz nebyl financni problem ale otazka jak je to daleko od IKEMU, vic jak pul hodiny tak to nikam nejedeme.
Zuzana Pivcová
Krásná krajina. Co se týče mořské nemoci, vzpomínám si, že u některých pasažérů vypukla při plavbě přes kanál La Manche už k ránu, než jsme dopluli do Doveru. Osobně si, Helenko, nedovedu představit, co bych kdysi při svých cestách dělala při nějakém zdravotním problému. Byla jsem tak laxní, že jsem se dlouhou dobu vůbec nepojišťovala.
Naděžda Špásová
Tohle je destinace, která mně vůbec neláká, stačí mi, když se podívám na dokumenty v TV.
Helena Přibilová
Pane Brabec, mockrát děkuji za Váš obohacující příspěvek. Na ostrově Svatá Lucie jsme se zdrželi pouhé dva dny, takže jsme všechno nestihli. Zážitky jsou vždy subjektivní, a proto vítám doplňující informace od jiných cestovatelů.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%