Obyvatel postýlky hlásí
Ilustrační foto: Pixabay

Obyvatel postýlky hlásí

11. 8. 2022

Všechny mé nejranější vzpomínky spadají maximálně do mých šesti let a všechno jsou vzpomínky, nejsou to příhody, které by se v rodině tradovaly. Aspoň tomu pevně věřím. Vybavuji si totiž detaily, vůně, světla a barvy.

Příběhy naší rodiny vzpomínky
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Taťana Veselá
Take jsme se koupali v zinkove male vaničce pekne jeden po druhym, tatinek naposledy :-) a jak jsem byla rada, kdyz mi maminka nahrala u kamen pyzamo, protoze v loznici se netopilo...
Antonín Nebuželský
Naši už byli starší, setkali se v pohraničí, které osídlili":-) No a já jsem na tom vydělal, že jsem přišel na svět, a sám. Táta pražák mi zpíval takové to:"nad Prahou tančily, popřípadě" my jsme ti pražáci. Ale maminka, rozená Vašková, asi měla nějaký básnický talent, po údajném příbuzném Bezručova, mi recitovala všechno možné od Maryčky Magdonové, přes "tu studánku, kde nejhlubší je les", vrcholem byla Kytice, kterou uměla nazpaměť. A to když mi pověděla před spaním, tak to bylo "něco". Ještě dneska se otřesu...
Eva Mužíková
Takové příběhy čtu jedním dechem, v mnohém se podobají těm mým.
Dana Puchalská
Opravdu milé vzpomínky. Mám pocit,že mnozí z nás mají obdobné. Děkuju.
Libor Farský
Miloučké příběhy.
Marie Seitlová
Pěkné vzpomínání, některé věci jsem měla stejné. A písnička se ve školkách zpívá dodnes i s tím refrénem.
Zuzana Pivcová
To byla písnička Čížečku, čížečku, ptáčku maličký, pověz mi, čížečku, jak sejou mák. Aj tak tak, sejou mák........ Takže žádný tetin vlastní refrén. Ale to nevadí. :-D
Zuzana Pivcová
Vyprávění je moc hezké. U nás se ale v té písničce Čížečku, čížečku, ptáčku maličký, běžně zpívalo Aj tak tak sejou mák...:-D
Jana Jurečková
Mám ráda vzpomínkové příběhy a fotky, je to tak dávno, člověk si pamatuje některé věci a děje. Má pocit, že se staly včera. Musela jsem si přinést kafíčko, protože Váš článek mě velmi zaujal. U nás doma mě koupal v plechové malé vaničce tatínek, pak mě uložil do postele a přečetl pohádku. Maminka chodila po schůzích a domů přišla unavená. Na to si pamatuji. V sobotu se do kuchyně dala velká sedací vana, když se táta koupal, pozorovala jsem ho z ložnice pootevřenými dveřmi. Nevím, co mě to napadlo, dnes se za to stydím. Topili jsme v kamnech, ale v ložnici byly naftové kamna. Když jsem byla starší ukázal mi táta, jak se topí. Na dno kamen jsem dala zapálený knot, pak pustila knoflíkem trochu nafty a vše hlídala. Tatínek mně a bratrovi vyráběl krásné hračky, perníkovou chaloupku, kolotoč , ruské kolo, Ježek v kleci. Měli jsme velkou rodinu, jezdila jsem na prázdniny k babičce, navštěvovala 4 tety, ráda na toto období vzpomínám. Dřív bylo vše jinak. Více radosti, skromnosti, pokory....Líbí se mi, jak každý rád zaklepe na ty staré dveře a tam se ozve:" No, pojďte dál, posaďte se a vzpomínejte."
Alena Švancarová
Pane Čepelko, moc hezké vzpomínání na dobu dávno minulou,která se už nevrátí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%