Všechny fotografie: Jana Hošková
Toulky po Slapské přehradě a jejím okolí
20. 7. 2022Výlet na Slapy je bezesporu výletem zajímavým a já vás na něj teď zvu. Rozsáhlá betonová přehrada s vodní elektrárnou je z 50. let 20. století, stavba zahájena v r. 1949 a zakončena v r. 1954.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Daniela Řeřichová
25.7.2022 13:12
Krásné fotografie! Když byly děti malé, jezdili jsme na Živohošť nebo na Ždáň třeba i na otočku, je to z Prahy něco přes 40 km. U kamaráda na hausbótu, s lodičkou v romantických zákoutích, mnoho krásných zážitků a vzpomínek, díky.
Soňa Prachfeldová
20.7.2022 18:08
Moc hezké povídání i fotky, jednou jsem tam byla na výletě, díky za bližší seznámení.
Jana Hošková
20.7.2022 17:27
Jitko H.,takže jste zažila zřejmě rabyňské koupaliště i celý rozsáhlý areál v jeho plné slávě? Muselo tam být pěkně živo...
Jana Hošková
20.7.2022 17:23
Jsem ráda,že se vám článek i fotky líbily. O historii této lokality jsem dohromady nic zajímavého nenašla, asi by se muselo do starých kronik. Vloni jsme s dětmi absolvovali prohlídku štěchovické elektrárny a letos jsme se vypravili nahoru do lesů nad ni,kde se rozprostírá elektrárenská nádrž-fotku jsem dala do Fotek dne. Jelikož miluji tajemno a různé neznámé končiny i příběhy a jsem v tomto ohledu velmi,velmi zvědavá,moc by mne zajímalo,co za rozestavěnou stavbu stojí vedle té nádrže,k čemu sloužila.Dle sdělení jednoho mého dřívějšího kolegy tam prý měl být rozestavěn ještě Němci nějaký hotel.Ale to se mi nezdá,struktura té stavby tomu neodpovídá...ale někteří místní by určitě věděli,zvláště pamětníci.Snad si to někdo přečte a podá vysvětlení.
Marie Seitlová
20.7.2022 15:39
Na Slapech jsem nebyla a tak jsem si článek ráda přečetla a prohlédla si krásné fotky. Omlouvám se za hvězdičky, mělo být 5.
Anna Potůčková
20.7.2022 14:41
Mám moc ráda fotky s vodními hladinami a tyhle jsou moc hezké. Myslím že taková vycházka by se mě moc líbila. Díky za článek.
Alena Vávrová
20.7.2022 13:34
Tam jsem také nebyla a moc by se mi tam líbilo, dík za přiblížení pěknými snímky i slovem.
Martina Růžičková
20.7.2022 12:35
Na Slapech a v jejich okolí je krásně. Ráda jsem si na ně zavzpomínala s článkem a nad fotkami.
Naděžda Špásová
20.7.2022 11:22
Asi by se mi tam líbilo, vodu fotím moc ráda, přímo na přehradě jsem nebyla, ale kolem Slap ano. Hezké fotky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA