Ilustrační foto: Pexels
Abeceda vzdělávání pro seniory: Jak se nenechat napálit na internetu od falešných přátel, milenců a hrdinů
18. 7. 2022Na facebooku s vámi navázal kontakt zajímavý muž, který momentálně žije v zahraničí. Je vám sympatický. Až tak, že si s ním začnete psát e-maily. Po čase se s Vámi bude chtít setkat osobně, ale objeví se zádrhel.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
21.7.2022 17:42
Hahaha,na tyhle špeky bych opravdu neskočila!!!! No a o půlnoci/ i před půlnocí už dávno spím,mám vše vypnuté,tak asi těžko by někdo věřil (kdo mne zná),že bych někomu psala takovéto nesmysly a podvody.
Marie Seitlová
18.7.2022 20:46
Také mi přišla zpráva od Helenky, ale nereagovala jsem na ni. Holt, musíme byt ostražití.
Zdenka Soukupová
18.7.2022 13:28
Helčo, to je fakt hrůza, jak se lidi dokážou chovat. Naštěstí jsem dost ostražitá, tak snad na nic nenaletím.
Elena Valeriánová
18.7.2022 11:43
Lidská blbost je bez hranic. Helčo, já bych takové zprávy od tebe neuvěřila, to by tam muselo být fffšem!
Helenka Vambleki
18.7.2022 08:17
Je to marný, je to marný, je to marný...před měsícem napadl můj facebookový účet hacker a začal rozesílat všem mým 250 přátelům tuto zprávu: Ahoj,muzeš mi naléhave dát telefonní cislo na mobil, s prateli soutezim v jedne soutezi, ten kdo vyhraje toho vezmou na jidlo. Nemej obavu zprava je zdarma OK? :-) .........ROZUMNÍ MI ZAČALI VOLAT DO CHORVATSKA NA PLÁŽ, PROČ CHCI ČÍSLO A JÁ ASI 20X ODPOVÍDALA, ŽE JIM NIC NEPOSÍLÁM. JINÍ Z PRAVOPISU POZNALI, ŽE TAKHLE NEPÍŠU JÁ A PŘESTALI ODPOVÍDAT. Jenže, kdo odpověděl, dostal další: sms 6 mistný PIN heslo kód? napiš mi kód ktery prisel.......po odeslání kódu přišla další zpráva: podívam se jestli jsi vyhrál. Ano, vyhrál jsi 750 dolarů pošli bankovní účet........VÁHAVÍ ZAČALI MÍT PODEZŘENÍ A NIC NEPOSLALI. Poté to chtělo ofotit platební kartu. NEJHORŠÍ JE, ŽE ZATÍM TŘI SENIORKY Z MÝCH PŘÁTEL TO VŠE POSLALY A PŘIŠLY DOHROMADY O 26.600Kč. Každá tvrdí, že mezitím třeba posílaly zprávu, jestli to náhodou není podvod a přišla odpověď: neboj neni vir........a stále se domnívaly, že si píšou se mnou. Podvodník využil času před půlnocí, kdy je člověk rozespalý a není tak ostražitý.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA