Ilustrační foto: Ingimage
Život s krokoměrem. Je to jen móda nebo užitečný trend?
9. 7. 2022Stále více lidí si měří, kolik denně ujde kroků. Z nejpřirozenějšího pohybu se stala věda. A kvůli tomu, kolik kroků je vlastně denně ideální udělat, se lidé dokážou i pohádat. Takže kolik? Deset tisíc? Šest tisíc? Nebo stačí méně?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
10.7.2022 07:38
Mně se líbí, jak by všichni chtěli být ....ologové, dělat průzkumy, rozhovory, sedět u PC, zařazovat jednotlivé lidi, aniž by o nich cokoliv věděli, do škatulek dle svého mínění a nikoho nenapadne, když "někdo" nezaseje, nebude mouka, když "někdo" nenasází brambory, že nevyrostou, když "někdo" neupeče chleba, že nebudeme mít co jíst. A to je ten pokrok, pokrok, pokrok...........
Jitka Caklová
9.7.2022 21:13
Jen k tématu článku dodám, že pro mě je chytrý náramek módní doplněk. Pokud bych si ho pořídila jako inspiraci k vyšším výkonům, stala bych se jeho otrokem a to opravdu nemám zapotřebí.
Oldřich Čepelka
9.7.2022 18:19
Ještě jsem článek nepřečetl (od té autorky bývají tradičně výborné), ale hned titulek mne inspiroval, mohl bych to zapomenout napsat. Já simyslím, že je množství lidí, kteří k tomu, aby se do něčeho pustili, potřebují nějaký podnět "zvnějšku". Třeba že co mají dělat, jim vlastně ukáže rodina, přátelé, reklama. Nebo začnou změnu životní stylu k 1. lednu. Nebo k víc chůze potřebují krokoměr. A pak jsou lidi (ani lepší, ani horší), kteří ani tak nereagují na důvody od okolí, ale rozhodnou se podle nashromážděných zkušeností jaksi "sami od sebe". Pak klidně píšou knihy, lezou na skály, studují i v dospělosti a nikdo jim nedal popud, nikdo je k tomu nemusel popostrčit. Nepotřebují berličku prvního ledna atd. Líbí se mi lidé z obou skupin, je to jen postřeh...
Jitka Caklová
9.7.2022 16:19
Od roku 2004, kdy jsem odešla do důchodu a přestala dojíždět do práce, nenosím hodinky, protože je nepotřebuji. Ke vchodovým dveřím mám 9 schodů, do částečně obydleného suterénu, kde mám mrazák a sklad potravin, které nepotřebují lednici, 14 schodů a do podkroví, kde mám "pracovnu" 16 schodů. Když má člověk a ještě k tomu ženská, jen dvě ruce, obstarává chod domácnosti, údržbu domku, okrasnou a užitkovou zahradu, ani ho nenapadne počítat kroky. Kroky si šetřím, proto na nákup a volnočasové aktivity mám koloběžku na vlastní pohon. Nechala jsem se zlákat ke koupi chytrého náramku jen proto, abych zaplnila volné místo po hodinkách a na koloběžce vypadala in :-) Mám jen "hloupý" mobil tak můj i manželův náramek je spárovaný s manželovým mobilem. Ke svému překvapení jsem zjistila, že i bez bezduchého chození, takzvaně kolem komína, nachodím denně v průměru 6 - 7 000 kroků. Jsem zdravá, nadváhu nemám 174/79, cítím se skvěle a to jen díky tomu, co mám v hlavě a ne co mi ukáže chytrý náramek ♥
Marie Ženatová
9.7.2022 11:01
Krokoměr nemám - nemám ani auto, proto chodím neustále pěšky.* Takže jsem asi těmi co jezdí v autech považována za chudou - ovšem já občas také sedím v letadle, ve vlaku, v autobuse nebo jedu na kole. A jsem se svým životním stylem velice spokojená*
Antonín Nebuželský
9.7.2022 10:27
No, jsem první. Už ke článku pana Charváta"o koloběžkách a podobně ", jsem psal :" lidi choďte "...
Chci říct že snad každý chytrý telefon má krokoměr, tak stačí ráno ťuknout a večer to omrknout.
Už jen cesta a nákup a chození v Globusu, například, udělá zhruba těch šest tisíc, o kterých je často řeč.
Abych se pochlubil", můj denní průměr,od začátku roku, je přes dvanáct tisíc kroků.
Takže dopoledne běžný provoz, odpoledne tak od tří do pěti. Každý den podotýkám, což si v důchodu můžu "na svý zdraví špendýrovat" jak by řekl pan Hlinomaz, co by krupař Dařbujána a Pandrholy:-)
Nutno říct závěrem, že potkáváme s kolegou většinou ženy, chlapi buď makají", nebo sedí ve Zdaru, což je u nás osvěžovna.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA