Portara na ostrově Naxos. FOTO: Scarlett Wilková
Naxos – ostrov nekonečných pláží, čistého moře a skvostů z historie
7. 7. 2022Kde končí moře a kde začíná nebe? Jak je možné, že ta pláž nemá konec? A jak může být voda tak zářivě modrá a čistá? To jsou otázky, které si na ostrově Naxos budete pokládat často. Naxos totiž vyvolává úžas, obdiv a respekt.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
8.7.2022 14:28
Mezi několika řeckými ostrovy, které jsem navštívila, Naxos nebyl. Ale něčím mi připomněl Thassos, ležící severněji. Asi proto, že tam bylo málo turistů. A těch bylo málo proto, že ostrůvek neměl vlastní letiště. Muselo se letět do makedonské Kavaly a odtud trajektem na Thassos. Trajekt fungoval každodenně a jezdili s ním místní na pevninu do trhu. Plavba rozhodně nepřipomínala plavbu přes kanál La Manche. :-D
Jana Šenbergerová
8.7.2022 13:50
Je tam určitě krásně a já marně přemýšlím, proč mě to nikam na východ nikdy nelákalo a stále neláká. Spíš tíhnu k severu, ale ani tam jsem moc nebyla.
Blanka Lazarová
8.7.2022 08:38
Pěkné, asi už se tam nepodívám, tak se alespoň virtuálně pobrouzdám po těch krásných plážích.
Zdenka Jírová
7.7.2022 23:55
Musí to tam být krásné. Přímo mě to uchvátilo. Být o 20 let mladší, vypravila bych se tam.
Daniela Řeřichová
7.7.2022 22:15
V Řecku jsme párkrát byli, ale Naxos neznám. Vypadá to jako ráj na zemi. Tak třeba ještě někdy...:-)
Svatava Páleníková
7.7.2022 15:03
V Řecku se mi líbilo moc. Znám Samos a Rhodos, ale moc pěkně (s láskou) popsán i tento ostrov Naxos. Ale tam už se asi nedostanu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA