FOTO: Vlasta Ledlová
V Praze je blaze. Proběhlo velké srovnání kvality života. Jak je na tom váš kraj?
27. 6. 2022Pokud jste muž a žijete v Praze, máte výrazně větší šanci, že se dožijete vyššího věku, než je obvyklé. Jedním z důvodů je, že máte vyšší vzdělání, vyšší mzdu a lepší přístup k lékařům a zubařům. Ano, i dostupnost zubaře je kritérium, podle kterého se hodnotí kvalita místa, v němž žijeme.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
29.6.2022 13:18
Mně se líbí v našem Ústeckém kraji, který prošel mnoha dramatickými zmenami. Sudety, Rudý sever, mnoho vesniček bylo zbouráno kvůli dolování a těžbě uhlí. Je zde velká historie, krásné Středohoří, hrady, zámky. Miluji Šumavu, všude se mi líbí, ale doma je doma.
Jana Šenbergerová
27.6.2022 22:17
Mně se v hornaté části Olomouckého kraje líbí moc a žije dobře. Mám tu všechno, co ke svému životu potřebuji. Navíc krásnou přírodu a dobré lidi.
Vladimír Mrázek
27.6.2022 20:13
Podobným průzkumům nevěřím, to samé je ohledně nejlepšího místa k podnikání. Žiji střídavě na Vysočině a v Polabí, každoročně absolvuji dost výletů po celé republice. Krásných měst s kvalitním zázemím je plno, Kutná Hora, Hradec Králové, Olomouc a další. V Praze bych žít nechtěl, občasné návštěvy postačí. Ale proti gustu žádný dišputát.
Hana Rypáčková
27.6.2022 19:59
Potřebuji k životu přírodu. Řeky máme ve Strakonicích dvě, do okolních lesů pěšky do čtvrt hodiny, krajina bez velkých lánů s remízky a stromy, louky plné květin. Městský pivovar vaší dobré pivo. odpady, když třídíme zdarma a městská doprava taky.. Stejně je vše potřebné docela blízko. Myslím, že každý je spokojen s tím , co má.
Jarmila Komberec Jakubcová
27.6.2022 19:39
Líbí se mi v Plzni, bydlím v Červeném Hrádku, což je bývalá vesnice, která se stala součástí městské části Doubravka. Přes silnici mám lesopark a zastávka MHD je pár kroků od domu. Jsem tady moc spokojená. Jinak Červený Hrádek vešel do podvědomí celé ČR projevem Milouše Jakeše v roce 1989.
Daniela Řeřichová
27.6.2022 17:45
A taky draze. Jsem Vltavou křtěná, celý život pobývám na jejím pravém břehu, a přestože jsem poznala mnoho krásných míst, nikde jinde bych žít nemohla. Mám tu své stopy, rodinu již po několik generací, přátele, práci a Prahu budu milovat do konce svých dní. Bez ohledu na výzkumy. :-)
Věra Ježková
27.6.2022 17:31
Ne každý rád srovnává. Například já. V Praze jsem spokojená, umím si ale představit, že by se mi líbilo i jinde – třeba v Pelhřimově, který je moc hezký. Přeji všem, ať jsou spokojeni tam, kde žijí.
Margita Melegova
27.6.2022 15:52
V mladi jsem nechtela o Praze ani slyset, dnes bych ji nemenila, ze bych zmoudrela nevim ale jsem stastna.
Jana Kollinová
27.6.2022 14:00
"Jižní Morava se například drží na druhém místě mimo jiné proto..," že ve víně je pravda. :-))))
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA