Za recepty Magdaleny Dobromily se vydejte do Litomyšle
Všechny fotografie: poskytnuty z archivu Milana Ballíka

Za recepty Magdaleny Dobromily se vydejte do Litomyšle

16. 7. 2022

I když mezi zdobnými měšťanskými domy na litomyšlském náměstí vyhlíží trochu jako chudý příbuzný, nemíjejte ho. Hotel Zlatá hvězda, o kterém je řeč, má znamenitou pověst díky kuchyni.

gastronomie restaurace
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.4 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Hezký hotel v hezkém městě. V Litomyšli jsem byla nejednou, v této restauraci nikdy. Škoda, už to asi nestihnu.
Krejcar Stanislav
Krásy Českomoravska krajiny kde jsme se narodily a po většinu života i žily ! Je dobře, že už dnes máme možnost poznávat svět ,nejen ten východní blok jako za Gottwalda až Husáka. Jak dobře ale znáte okolí a místa svého mládí a svých prvních lásek ?? Zajímavé vzpomínky se mohou nově vrátit při výletech s vnoučaty a pravnoučaty. - Protože ,jsem si u babičky chtěl šplhnout pořídil jsem ji ke stáří elektrotříkolku aby mohla jezdit za kamarádkami a nákup a samozřejmně k lékaři . Dopadlo to neslavně , tříkolka zůstala pro mne. Propadl jsem tedy elektroturistice po okolí včetně návštěv vnoučat . Je to paráda. Výlet do Babičina udolí, Kost, nebo Chlum u Hradce Králové či Karlovu Korunu , s vnoučaty jsou nezapomeutelnými zážitky. Děda je financier těchto akcí, a když nás vidí u restaurací jistě majitelé jásají. Samozřejmně pokud to jde využíváme cykloztezky a nabídku Mapy.cz. Krajinu máme oprávdu krásnou a zajímavou. Lidi na cestach a silnicích jsou také ........... různí jako všude na světě. Takže pár rad a zkušeností amatera. Nebojte se elektrokola ani ve stáří, je lhosteno zda se jedná o kolo od Českých Budějovic nebo Českého Těšína. Rozhodněte se kde ho budete provozovat. Skládačka je spíše do městských ulic a kratší trasy z obce do blízkého města. Elktrokolo vybírejte vzhledem ke svému věku a svým zdravotním problémum, je z čeho vybírat. jeli vám 65 a více let vybírejte spíše městská elektrokola vybavená nejen předním a zadním osvětlením ale i blatníky . Velikost spíše volte 26než 28 vzhledem k pohyblivosti dolních končetin. Problém zdvíhání nohy a udržení rovnováhy může být zásadní. Doporučuji si k výbavě na výlet přibalit i základní servisní nářadí s jehož pomocí i laik dokáže nasadit spadlý řetěz případně uvolněnou část výstroje. Pro výlety se neztratí a mnohdy se i vyplatí přibalit motolekárničku pro ošetření neplánovaných problémů a pádů. Nehoda nechodí po horách ale po lidech. Takže ,krásné důchodcovské zážitky a prožitky a vydržat do devadesátky aby jse si užily maturity a promoce vnoučat . Na světěje přece krásně.
Daniela Řeřichová
Mohu potvrdit, že hotel Zlatá hvězda si oblíbili nejen festivaloví hosté a prezidenti, ale zdejší restaurace se skvělou kuchyní potěší chuťové pohárky zřejmě každého návštěvníka. A dokonce v dostupné cenové relaci.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%