FOTO: Jarmila Komberec Jakubcová
Velikonoce
13. 4. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Polednová
18.4.2022 21:28
Jarmilko, hezký článek a máte to v domečku moc pěkně velikonočně vyzdobené.
Jarmila Komberec Jakubcová
16.4.2022 15:00
Pane Charvát protože jsem Židovka tak my žádné tzv. Velikonoce neznáme. V naší kultuře byl Ježíš Kristus Žid, který reformoval židovské náboženství, tak aby ho mohli praktikovat i lidé nežidovského původu. Velikonoční zvyky jsou podle mého názoru připomínkou pohanských zvyků vítání jara. Jsem ráda, že moje snacha přinesla do mé rodiny tyto zvyky. Je to hezké a co tradice přináší, je sounáležitost a soudržnost rodiny, lidí v obci a radost ze života.
Soňa Prachfeldová
16.4.2022 09:32
Jsem ráda za zachovávání tradic, aby i naše vnoučata měla možnost v nich pokračovat. Přeji Ti Jarmilko i Tvým milým, krásné zdravé Velikonoce!
Dana Puchalská
14.4.2022 07:50
Jarmilo ,moc hezký a čtivý článek. A výzdoba je opravdu hezká. Děkuju.
Helenka Vambleki
14.4.2022 06:48
Jarmilo, je vidět, že váš domeček kreativně uvítal jaro a Velikonoce a je připravený i na koledníky
Zdenka Jírová
13.4.2022 23:32
Velikonoce se v naší rodině vždy slavily. Děti hledaly "zajíčka", nejlépe v zahradě. Pokud nebyla zahrada, posloužil i byt s balkónem. Dnes jsou už mé děti i má vnoučata na hledání zajíčka velkě, ale roste mi první pravnouček, příští měsíc mu bude 1.rok a začíná dělat první krůčky. příští rok už bude zajíčka také hledat.
Jan Zelenka
13.4.2022 18:42
Naprostý souhlas s Aničkou. je zcela jedno, jestli slavíme křesťanské Velikonoce, nebo prastaré, ještě pohanské svátky vítání jara. Jsou to naše tradice.
Anna Potůčková
13.4.2022 11:45
Více než Velikonoce mám Vánoce. Ale na druhé straně jsou to svátky jara, svátky probouzející se přírody a jsou více bohatší na různé zvyklosti a tradice. Každá země by své tradice měla udržovat a neměli bychom dopustit, aby sem byly zavlečeny tradice jiných zemí. To bychom si snad už nepřipadali ani ve své vlasti.
Daniela Řeřichová
13.4.2022 11:44
Také jsem zdobička, a protože mám dvě domácnosti, tak se vyřádím. :-) Přeji krásné a slunečné Velikonoce!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA