Smrt může být žůžo. Toto říkal před dvaceti lety Vlastimil Brodský
Herec Vlastimil Brodský. FOTO: Josef Louda, ČTK

Smrt může být žůžo. Toto říkal před dvaceti lety Vlastimil Brodský

20. 4. 2022

Když se oblíbený herec rozhodl skoncovat se životem, pro jeho fanoušky to byl šok. Pro lidi, kteří ho znali zblízka, ne. Stalo se to před dvaceti lety, 20. dubna 2002.

divadlo herci kultura osobnosti
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Havel Václav Kotas
Být milován, nestačí. Zřejmě se bál toho, aby nebyl " ležák " ( viděl poslední dobu M. Horníčka).
Jana Jurečková
Krásný, smutný článek. Ale takové příběhy píše život. Škoda dobrého herce, neměl důvod odcházet, protože byl lidmi milován.
Lenka Kočandrlová
Málokdo je tak odhodlaný,jako byl p. Brodský.Zcela ho chápu,proč se tak rozhodl a měl tu možnost to udělat.Kolikrát,když člověk vidí kdysi slavnou osobu ležet bezmocně na loži,nebo jak se šourá zlomeně bytem a je vidět ten brzký konec,tak je mi jich velice líto.Vlastně nechci vidět to pomalé odcházení ze života,změnu vizáže a jistý úpadek.Tak snad je lépe včas odejít,třeba i způsobem,jaký zvolil V.B.
Martina Růžičková
Mám pana Brodského spojeného zejména s dětstvím a jeho rozhlasovým Hajajou.
Eva Kopecká
Jeden z našich pánů herců. Jeho role, to byl život sám. Měla jsem tu čest si s ním psát a jednou jsme se setkali na akci KSA. Byl to prima člověk. Škoda ho.
Dana Puchalská
Pana Brodského jsem měla ráda. Byl to můj oblíbený herec.
Jana Šenbergerová
Zajímavá vzpomínka na zajímavého člověka. Líbí se mi jeho pohled na smrt. Víceméně s ním souhlasím. Všem nám byla s životem dána i svobodná vůle. Cítil-li, že má splněno, svobodně se rozhodl opustit hmotu. A já mu tu lehkost, které se mu tím dostalo, upřímně přeji.
Svatava Páleníková
Měla jsem takové to civilní herectví pana Brodského moc ráda. A jeho odchod? Neodsuzuji. Já bych byla pro možnost eutanazie.
Soňa Prachfeldová
Pan Brodský - vynikající herec a je zapotřebí velká odvaha skoncovat sám se životem.
Jan Raška
Ano, chyba opravena.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%