Naši noví sousedé, Ukrajinci
FOTO: Pexels

Naši noví sousedé, Ukrajinci

9. 3. 2022

Dnes jsem byl na radnici, je tam skladiště věcí, co se povezou na Ukrajinu. Na chodbě jsem uslyšel dva naše občany, jak hudrují (nebo mudrují?): „My si všechno musíme platit a ti Ukrajinci jsou tady pár dní a už mají zadarmo autobusy a v Liberci tramvaje.“

Ukrajina válka
Hodnocení:
(5 b. / 36 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Škaroupková
Děkuji za Váš článek, názor a postoj. Je to velice jednoduché. Stačí si představit každého z nás, naše děti, naše vnoučata na jejich místě. Mnohým z nás tato představivost chybí. A ještě přidám jeden vlastní postřeh z posledních dní. Čím lépe se některým z nás daří, tím je pro ně obtížnější se s čímkoliv podělit. Ale bohužel, takový je dnešní svět. Navrhuji ještě jednu z možností pomoci. To čím celkem běžně obdarováváme své vnuky, darovat těm, kteří to nyní mnohem více potřebují. A nemusí to být vždycky jen peníze, může to být čas, úsměv a hezké slovo.
Daniela Řeřichová
9.3.2022 11:22 Žijeme v právním státě s fungujícími zákony. Povolení k pobytu je v kompetenci MV. Udělené vízum je v první fázi na 90 dnů. Vízum je možné z humanitárních důvodů prodloužit. Další formou je dlouhodobé vízum nebo po pěti letech přechodného pobytu povolení k trvalému pobytu.
Olga Škopánová
Pana Radu bych zase já chtěla upozornit, aby si zopakoval český pravopis.
Vladislava Dejmková
Konečně nějaké praktické nápady, jak pomoci. Dobré pro zamyšlení i inspiraci.
Jana Šenbergerová
Některé rady bych Raději vynechala.
Rada Xantiak
Ano pomoci je jim třeba než se zapojí do běžné činosti jako mi češi , do práce a tak dále. Ale zatím jsem nikde nečetl - neslišel že by byli upozorněni že jsou zde pouze na návštěvě zduvodu nouze a solidarity k nim. Až válka na Ukrajině skončí že se musí vrátit domu !!!!!
Alena Švancarová
Skvělý článek na zamyšlení.
Miluše Hasenohrlová
Doře napsaný článek,Oldřichu.
Anna Potůčková
Určitě je to běh na dlouhou trat a určitě bych Ukrajince nastěhovala do těch hotelů ruských oligarchů jako Dana P. přede mnou. Jinak článek je hlavně plný nápadů jak se dá pomoci. Já zatím poslala na účet peníze, ale pokud by v blízkosti měla ubytované ukrajince, pomohla bych s různými věcmi do domácnosti - mám nějaké zabalené už pár let v krabici, a jsou tam i nové nikdy nepoužité věci.
Jana Šenbergerová
Oldřichu, i kdyby tvůj článek oslovil jen malou skupinu lidí, potřební získají mnohem víc, než si dovedeme představit. U těch představ bychom mohli začít. Stačí si představit sebe na jejich místě. Že se nám nic takového nemůže stát? Ale může! A neobstojí postoj, mně by také nikdo nepomohl. Díky nejen za tvé zamyšlení, ale hlavně za použitelný návod. Nevíme, jestli někdo přijede i k nám, tak jsme zatím dali peníze Člověku v tísni. Ve městě se určitě nějaké možnosti najdou.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%