Babičkování je oblíbená disciplina
FOTO: Ingimage

Babičkování je oblíbená disciplina

26. 1. 2022

Tvořit neologismy není aktivita, které by se kamarád Roman více věnoval. Spíše méně, buď z legrace, častěji z nedostatku slovní zásoby, si vymýšlí nová slova.

babička rodina vnoučata
Autor: Jana Vargová
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Hrádková
Chybí zde kategorie babička, která nerozmazluje a nedá jim úplně všechno co chtějí, protože je rozmazlují rodiče, kteří jim také koupí vše , co si dětli zamanou.
Marie Ženatová
Asi patřím do kategorie - Pohlídám kdykoliv * Když byla má vnoučátka menší a mívala jsem je zde často a ve větším množství, tak jsem byla vždy večer tak unavená, že mi večer téměř "museli všichni pomáhat dát nohy na postel" ? Ale zvládali jsme to dobře, teď už jsou o hodně větší a jsou mými velmi dobrými pomocníčky jak na zahradě, tak v objasňování nových technologií třeba na novém mobilu nebo s počítačem. A ten nejmladší pravnouček? Snad budu třeba někdy na jaře vozit i kočárek ?
Alena Velková
Když je nevidím, tak se mi po nich stýská a těším se na ně. Po měsíci babičkování se těším, jak se mi po nich zase bude stýskat :-))
Magda Škodová
A jak se nazývají babičky a dědečci, kterým kovidový teror zakazuje cestovat za vnoučaty do zahraničí?
Soňa Prachfeldová
Nejvíce nás potřebují ti malí a jejich rodiče též, když jsou prázdniny, nebo malá nemoc, ti velcí se uz sami rozhodují, kdy přijdou , kdy jim to vyjde. A každá chvíle s těmi , kteří ještě tu babcu potřebují, je krásná. A rychle nám ta vnoučata vyrůstají.
Daniela Řeřichová
Nepatřím do žádné skupiny. Řízením osudu jsme se s manželem starali o vnoučata od narození víc než je obvyklé, avšak ne na úkor naší práce a našich zájmů. Dnes jsou to prima parťáci středoškoláci, baví nás být spolu i několikrát v týdnu. Považuji tento vztah za velký dar. Přeji všem, aby si prožili šťastné chvíle s vnoučaty v jakémkoliv věku.
Jan Zelenka
Já určitě patřím k těm "domáhajícím se". S vnučkou si už moc nepohraji, bylo jí 34 let. Bohužel osud a covid mne připravil o dva pravnoučky, kteří na rozdíl ode mne žijí spokojeně v Praze a v dnešním čase jsou časté návštěvy rizikové. Co se dá dělat. Ještě, že jsem jim slíbil, že spolu oslavíme moji osmdesátku. A takové sliby se mají plnit, ne?
Zdenka Soukupová
Moc hezky napsané. V několika popsaných kategoriích se poznávám. Babičkuju moc ráda (když to není pořád...) :-)
Lenka Kočandrlová
Já se těším,až vnučce budou tak 2-3 roky,pak už s ní bude nějaká zábava,hra a domluva.Mimina nemusím.Nejhezčí na vnučce je to,že se může po použití vrátit rodičům....
Jana Hošková
Hezky napsané ! Sice jsem kategorie "Pohlídám, kdykoliv je potřeba", protože čas strávený s vnoučaty rozhodně nepovažuji za promrhaný, ale naopak. I babičky mohou ještě "vychovávat" a leccos naučit. Samozřejmě že večer kolikrát už padám únavou, ale nelituju. Navíc toho naštěstí ještě mimo hlídání dost stihnu, zajímám se totiž o všechno a sama se nepřestávám stále učit něco nového. :-))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%