Vytvořte si vlastní pověru
Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60

Vytvořte si vlastní pověru

9. 1. 2022

Snídám vajíčka na měkko, slánka padá se stolu, její obsah se rozsýpá, a sakra, čeká mě nějaká smůla! Naštěstí mi okamžitě naskakuje poučení moudré pratety Edity, že prý se má v tomto případě špetka rozsypané soli hodit přes levé rameno a všechno bude v pořádku.

Fejetony Tomáše Poláka
Hodnocení:
(5.1 b. / 31 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
Nemají se uzavírat sňatky v květnu. Já na tuto pověru nebrala ohled. Moje první manželství bylo nešťastné 13 let, nakonec se rozpadlo. Pátek 13. vůbec neřeším a nikdy se nic nestalo. Tak je to i s černou kočkou, která mi přeběhla přes cestu mnohokrát a nic se nedělo.
Zdenka Soukupová
Snažím se být nepověrčivá, ale pátek třináctého mě vždycky trochu znejistí. Tomáši, zase mám po přečtení lepší náladu. Díky.... :-)
Dana Puchalská
Opět článek, který mně fakt nerozesmál,ale přímo rozchechtal... A to jsem ho četla až dnes v úterý brzy ráno. Já se směju ráda a určitě nejsem sama. Takže ještě jednou děkuju. :-D
Soňa Prachfeldová
Opět takové humorné čtení nemá chybu. Trochu pověrčivá jsem, ale vždy si to vysvetlim ku prospěchu svému, protože výjimky přece existují že?
Jana Kollinová
Vždy mě potěší, když se dozvím pověru, která špatný dopad vyvrací. V Německu pověra o vracení se pro zapomenutou věc nepřináší smůlu, ale naopak štěstí, ovšem vrátit se smíte jen jednou. V němčině se pověra hezky rýmuje.
Jana Šenbergerová
Hezké téma na víkend. Dá se říct, že holdování pověrám je docela zábavná činnost. Kominíka už jsem neviděla, ani nepamatuji, ale nedávno jsem našla hned několik čtyřlístků vylisovaných v knize. Přestože jsem už dávku štěstí, které mi měly přinést, nepochybně vyčerpala, docela mě to potěšilo. Kočky u silnice občas přemlouvám, aby přes ni nepřecházely, dokud je nebudu mít za zády. Některé mi to přání splní, jiné nedbají. O pátcích třináctého jsem tu určitě kdysi uveřejnila nějakou rýmovačku.
Marie Faldynová
Jsem roztržitá. S vypětím všech sil odcházím z domu aniž bych si zapomněla klíče, peněženku, roušku, mobil a být u toho ještě pověrčivá - to už bych nedala :-))
Marcela Pivcová
Myslím, že jsme nejvíce pověrčivé byly s kamarádkami za našich studentských let. Postupně mě nějak přemýšlení nad pověrami opustilo. Na mříž kanálu ale stoupnout nemusím. Co kdyby nebyla pevně usazena? Když vidím na hodinkách čtyři stejné číslice ukazující čas nebo dvě stejné dvojice čísel, pomyslím si, že asi budu mít štěstí. Nakonec stejně na očekávané "štěstí" zapomenu.
Libuše Křapová
:-) Mám také své vyrobené pověry. Když jsem byla kdysi dávno v životních trablech, obrátila jsem si špatná znamení ve svůj prospěch. Takže miluji černé kočky, které mi přebíhají přes cestu, pátky a datum 13., jsou to mé šťastné dny. Pokud jdu z domu a vracím se pro něco zapomenutého (u mne naprosto běžná věc) , vím, že se v pořádku vrátím. A tak podobně. Tím jsem tehdy eliminovala smůlu z náhod. A funguje to dosud :-)
Libor Farský
Opět skvělé. A jako vždy i obrázky. Jenom dnes marně přemýšlím proč Vám ten kohout stahuje kalhoty. Že by pro slepičí kvoč?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%