Volný čas je pro někoho splnění snu, pro jiného život ničící katastrofa
Ilustrační foto: Pexels

Volný čas je pro někoho splnění snu, pro jiného život ničící katastrofa

5. 1. 2022

Dokud lidé pracují, zpravidla se těší na víkendy, na dovolené, na dobu, kdy mohou užívat volného času. A často říkají: Až budu v penzi, tak… Plánují, co budou dělat, jak budou odpočívat. Když pak volný čas mají, mnozí zjistí, že nevědí, jak s ním naložit.

aktivní senioři penze životní styl
Hodnocení:
(5 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Granda Nekonata
když už tedy ty pány nic nebaví, tak možností, jak být užitečný, má člověk dost a dost až do smrti.
Lenka Kočandrlová
Ani by mne nenapadlo chodit někam do práce,opravdu jsem moc ráda,že si konečně na stará kolena můžu dělat,co chci a ne co musím! Ano,čas nám ubíhá (někdy) rychleji,než za mlada, ale třeba při čtení knihy se zpomalí....
Hana Čadová
Já a manžel jsme odcházeli do důchodu o 2 roky později. Během měsíce jsem si našla brigádu, manžel za půl roku. Chodíme s čistou hlavou domů, žádný stres. Neumím si představit, že budu doma koukat na seriály. Na kulturu si čas uděláme.
Marie Faldynová
Mám dvě kamarádky, jejichž muži neumí odpočívat. Jeden považuje dovolenou za ztracený čas, druhý do nekonečna předělává jejich dům. Obě ženy by rády někde v lázních jen tak odpočívaly - ale s partnerem to zatím nevychází. Já žertem říkám, že celý život jsem brala domácnost jako nutné zlo a v důchodu si alespoň nemusím dělat starosti co s časem. Věřím, že muži to v tomto směru mají těžší pokud si nenajdou nějakou práci kolem domu. Můj muž patří mezi ty, kdo si vystačí s televizí a počítačem.
Věra Ježková
Do důchodu jsem odešla dobrovolně o dva roky dřív. Dosud jsem toho nelitovala ani minutu.
Daniela Řeřichová
Neznám. Manžel přednášel na VŠ do posledního dne a já si nedovedu představit den bez pracovních povinností. Podotýkám, že mě to baví.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%