Ilustrační foto: Ingimage
S nespavostí se potýká až 50 procent lidí, v chronickou nemoc přejde u desetiny z nich
20. 11. 2021Cítí se vyčerpaní, a přesto nemohou v noci usnout – tak nejčastěji lidé popisují zkušenosti s chronickou nespavostí. K poruchám spánku jsou náchylnější obyvatelé vyspělých zemí, především ženy. Nespavost významně zhoršuje kvalitu života a může vést k řadě zdravotních komplikací.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Jurečková
21.11.2021 19:15
Pokud se stane a nemůžu v noci spát. První, co udělám pohladím svou milou černou kočičku, pak si uvařím kávu /ale jen tu z čekanky a žita /, pustím si na půl hodiny televizi a jdu zkusit spát znovu. Dřív jsem si kupovala v lékárně přírodní lék benosen. Zabíral.
Jana Šenbergerová
20.11.2021 22:25
V poslední době jsem na tom podobně jako paní Margita. Jen si ráno nevařím kávu, ale obléknu si něco teplého, protože se začíná topit až kolem šesté, a čtu si, abych nerušila.
Margita Melegova
20.11.2021 21:12
Usinani mne teda netrapi ale ten sok ze jsou ctyri hodiny rano a nedari se mi usnout, jsem proste vyspana pritom v byte nemuzu nic delat, vsude je ticho a kazde bouchnuti necim by rusilo ostatne sousedy, vyvetram, uvarim si kavu, vic nazhavim topeni v kuchyni, sedim u okna a pozoruji jak se Praha probouzi.
Eva Kopecká
20.11.2021 12:47
O chronické nespavosti bych díky zkušenostem mohla už pomalu někde zasvěceně přednášet. Nejdřív nemoc a dlouhodobá neschopenka. Potom problémy v manželství. Potom dva vedlejšáky na majetkové vyrovnání. Když honíte každou korunu, tak přijdete domů v pátek v sobotu o půlnoci a na šestou vstáváte. Dávno rozvedená, dávno přeléčená, dávno už jen jedna práce...a kamarádka nespavost...ta se mě drží zuby nehty. A tak prostě spím odpoledne po práci. Abych deficit aspoň trochu srovnala. Na noční ponocování naprosto nemá vliv, zda spím ve dne či nikoli. nejlíp se mi usíná při světle a při puštěné televizi s něčím, co znám. Naprosto popírám vše, co je při nespavosti nedoporučeno...a co nadělám.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA