FOTO: Julie Vargová
Není radno podceňovat rady našich předků
25. 10. 2021Jedna z mnoha moudrých rad mé babičky zněla: brýle nepokládej na židli, ani na postel, ani na křeslo. Zlomyslnost číhá všude – s největší pravděpodobností si na ně sedneš.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
28.10.2021 18:26
:-) My, co brýle nosíme, dobře víme, co to obnáší. Kdysi jsem mívala jen jedny na dálku, ale s počítačem jsem musela sáhnout po druhých. Často se mi stane, že až před domem zjistím, že nemám na nose ty správné. Naštěstí si na ně nesedám, ale hledám je stále častěji a déle, protože je nechávám na zcela nečekaných místech.
Soňa Prachfeldová
27.10.2021 20:00
Komu z nás se něco podobného nestane, či spíše již stalo. Později se tím i člověk pobaví, v tu chvíli se i naštve. Už zase přicházejí vánoce a budu mýt sklo, nerada a vždy se mi podaří něco rozbít , ale vždy, když to umyji.
Eva Pánková
25.10.2021 22:07
Povídání se mi líbilo, pokud je soutěžní, pak bych chtěla upozornit: manžel spoléhá, že má vícero brýlí, ne žehrá, to by znamenalo něco úplně jiného. Prosím, neberte to jako "rejpání", je to maličkost, stačí jen vyměnit slovo.
Alena Tollarová
25.10.2021 20:39
Rady se většinou míjí účinkem a ještě se přijímají s despektem. Není nad vlastní zkušenost, což mohu potvrdit. Kdysi jsem tu už psala, jak jsme měli krásnou stojací lampu, sestavenou ze skleněných tyček. Při čištění se musela jedna po druhé vyndat a zase vrátit zpátky. Já šikula jsem si je pokládala na gauč. No samozřejmě že jsem si sedla :)
Anna Potůčková
25.10.2021 15:54
Brýle sice nikdy nepokládám tam, kam b se na ně dalo sednout, ale většinou je pokládám na stůl, police, ve sklepě klidně i na složené dřevo apod. A pak jen vzpomínám, kde jsem si je položila, když si je chci nasadit na oči :-). Já je hledám neustále.....
Vladislava Dejmková
25.10.2021 15:18
Ač se snažím si brýle (ani jiné věci) nepokládat na sedací nabytek, už jsem si je jednou rozsedla. Prostě občas se něco stane.
Zuzana Pivcová
25.10.2021 14:58
Myslím, že dobré je každou radu vyslechnout a pak posoudit, jak dalece se pro mě hodí a beru ji.
Jana Jurečková
25.10.2021 14:36
Já mám multifokální brýle / na čtení i do dálky v jednom /. Ráno je nasadím a večer sundám. Manžel doma neustále hledá brýle a ještě mě nabádá, ať hledám s ním po celém domě! Už chybí jen varianta, že si na ně sedne.Neuměla jsem si dost představit, že třeba budeme hledat oba, tak proto jsem poprosila paní doktorku, ať mi předepíše tuhle jednoduchou možnost.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA