Blanka (71): Přišla jsem o muže a teď i o místo, které jsme milovali
Ilustrační foto: Pexels

Blanka (71): Přišla jsem o muže a teď i o místo, které jsme milovali

23. 9. 2021

Většinu volného času jsme s manželem trávili na chatě v Beskydech. On ji zdědil po rodičích, měl to tam moc rád. Já jsem si to místo časem taky zamilovala. Pro oba bylo naše manželství už druhé.

Můj příběh ovdovění
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Měla jsem hezkou chalupu po babičce a po rozvodu jsem ji nechala zrestaurovat a jezdil tam sama. Bohužel, nevlastnila jsem auto a vlakové spojení bylo zdlouhavé a sama jsem nemohla na tak daleko o chalupu pečovat. Nakonec jsem ji musela prodat. Naše rodina ji vlastnila plných 100let. Loučila jsem se sní velmi těžko, dětem se tam líbilo, ale prodej byl nejlepším řešením. Už je to 20 let a stále vzpomínám, jezdím tam jen udržet hrob rodičů. Ale vím, že jsem udělala dobře.
Jana Jurečková
Milá Blanko, v příběhu píšete, že když chatu prodáte, budete se trápit v bytě. Není to pravda. Zkuste jít ven. Nejprve jen nakoukněte. Chce to sebrat odvahu. Pokud otevřete jedny dveře, je jedno které. Ty ostatní musíte zavřít, natrvalo.
Jana Šenbergerová
A také by mohla přijít velká voda, požár nebo zemětřesení ... Člověk je naštěstí tvor přizpůsobivý a při troše snahy si zvykne.
Jiří Dostal
:-) :-) Netřeba zoufat, podobné příběhy jak z jarmarečních kalendářů mají být naší životní posilou a připomínkou, že je dobré si občas vyměnit spodní prádlo. A to znáte?... :-) :-)
Olga Škopánová
Chudák paní tak či onak trápení ji nemine.
Olga Škopánová
No jak by dotyčná dáma chtěla řešit vypořádání dědictví? Že by chatu rozpůlila?
Jitka Caklová
:-) :-) Škoda, že často nevíme, nebo nevidíme, že nám "voda teče do bot" naší vlastní vinou. :-)
Jiří Dostal
:-) :-) Příběhy lidí sebou nesou i slzy všeho druhu. Před sedmi lety si na mě vzpomněla kolegyně ze studií právě poléčená s prsním nádorem, prý ji chybí moje sarkasmy, hyperboly a černý humor z časů, kdy jsem se sám před padesáti lety potýkal s neduhy postupem času roztomile rozvinutými. Bavili jsme se hustou korespondencí, až při občasném dálkovém a dlouhém hovoru slzela smíchem, že mi ucho vlhlo, stínem byly její stesky na starouše líného a věčně zavřeného ve své cimře bytové i chalupní. Ani mi nemusela posílat rodinné foto, už jen z popisů bylo zřejmé, že pantáta vlekle churaví a jeví symptomy HVH, jinak hercna v hajzlu. Občas jsem připomněl, že by to chtělo felčara, a možná i fofrem, leč dávná kamarádka mávla rukou, starouš že po doktorech chodí, ti by přece měli něco poznat. Před dvěma lety jednou pozdě večer psala mi s hněvem, že ten její se zase někde zapomněl a že ho vezme paličkou, sotva se objeví ve dveřích. Z chystaného dramatu stala se suchá a věcná próza; tatík už v tu dobu ležel na patolce, nepomohl ani mimotělní oběh při pokusu o záchranu po masívním infarktu, hektické prý bylo to srocení na dálničním odpočivadle, kde pána našli zhrouceného za volantem, policie, sanita, vrtulník... Od té doby vytratily se naše kontakty, žádné majly, zprávy a hovory, s prsním čertem v záloze užívá si drahá mi kdysi kolegyně chalupy i bytu, je údajně spokojená, když má, co si udělá, jenom by se jí na stará kolena hodilo řidičské oprávnění... :-) :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%