FOTO: Twitter
Léta pionýrská 1
22. 9. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
23.9.2021 14:31
Byla jsem i v Pionýru i v SSM, tam to byla docela sranda, na vesnici to bylo ûplně jiné, nikdo nás nebuzeroval, bylo to hodně veselé a alkoholické.
Jaroslav Kolín
23.9.2021 10:31
Dovolím si jedno upřesnění: Citovaná písnička vůbec nepojednává o pionýrech s červenými šátky, ale o pionýrech čili zákopnících, též ženistech, tedy o vojácích. Když se podíváte na další sloky s mírně erotickým vyzněním, je to jasné.
Zuzana Pivcová
22.9.2021 12:50
Myslím, že jsem tu už nedávno své vzpomínky zveřejnila. Tatínek, kterému poúnorový vývoj hodně zničil život, nechtěl, abychom byly v Pionýru, takže jsem vstoupila až po 6. třídě, když umřel. Už před tím nám ruštinářka donesla adresy sovětských dětí. Většinou se kromě jednoduchého dopisování i vyměňovaly šátky. Já jako nepionýrka žádný neměla, tak abych nebulila, šla se mnou maminka šátek koupit, aby táta nevěděl. Po vstupu do Pionýra jsem se zúčastnila sice nějakých schůzek, ale vůbec nic si z toho nepamatuji, neprovozovali jsme žádnou zajímavou činnost.
Věra Ježková
22.9.2021 08:24
Jendo, zajímavá vzpomínka. Šátkování si nepamatuju. Učila jsem se dobře, byla jsem tedy nejspíš "šprtka". To slovo velmi nemám ráda. Při různých výročích jsme museli stát v pionýrském kroji u pomníčků. Co se týká "politického zaměření", vnímala jsem rozdíl mezi tím, co říkají a jak se chovají rodiče a co se učíme ve škole.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA