
Ilustrační foto: Pexels
To kafe není dobré. Ty tomu nerozumíš! Kvalita kávy je častým předmětem sporů
20. 9. 2021Presíčko, latéčko, kapučínko, frapíčko, turek. Fuj, vy pijete turka? Jistě, je to nejlepší káva. Vůbec tomu nerozumíte. Ano, když přijde řeč na kávu, vypukají vášnivé debaty. Není divu, vždyť nyní už je docela dobrodružné vůbec si nějakou tu kávu v restauraci objednat.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Milan Sova
30.11.2021 19:25
Paní Polášková, zkuste tohle ;-) Odvede vám to stejnou službu a určitě si pochutnáte :-) https://www.dno.cz/pakove-espresso/delonghi-ec-685-r/?utm_source=heureka.cz
Valerie Polášková
30.11.2021 18:36
Co jsem si tak všimla, tak na kávu má opravdu každý jiný názor. Já osobně mám třeba ráda spíš kyselejší. Takové jsou podle mě nejlepší. Teď mám doma jednu z Guatemaly a ta mi naprosto vyhovuje. Ještě by to chtělo nějaký pořádný kávovar. Hrozně se mi třeba líbí takové ty pákové kávovary, viz například https://www.atfornax.cz/k:1138/kavovary/ Něco takového si ale bohužel momentálně nemůžu dovolit.
Lenka Kočandrlová
21.9.2021 13:48
Kávu jsem začala pít asi ve 14 letech,protože jsme měli doma velké zásoby káv z NSR,jako dárky,co dostávala máma od lidí v ubytovací kanceláři.Ona sama to nepila,tak jsem ji zastala,německé kafe bylo takové kyselejší,než náš Standard. Již tehdy jen "turek",bez mléka i cukru.Zvykla jsem si se denně nalévat několika velkými (1/4 l) hrnky kávy. To mi vydrželo asi 30 let,kdy mi našli vysoký tlak.Omezila jsem množství, dala se na kávu bez kofeinu.Dnes piju jen Caro s mlékem. Mám jednu vzpomínku na pobyt v Makedoni před r. 1980i. Lidé,u kterých jsem pobývala,mívali zvyk si v džezvě uvařit tureckou kávu,věnovali tomu obřadu velkou pozornost.Výsledek si rozlili do malinkatých hrníčků,té kávy tam bylo tak 2 polévkové lžíce, a oni to usrkávali celou siestu. Jednou mi taky podali ten náprstek,já to vysákla v mžiku a ani jsem se vlastně nenapila....Divně se dívali,když jsem vytáhla svůj velký hrneček,dovezenou kávu a ponorný vařič.Udělala jsem si svoji dávku a oni to nemohli vstřebat,že takhle se to nevychutná a kdesi -cosi....
Ivo Žouželka
21.9.2021 10:22
Poznatek z Říma z právě proběhlého víkendu: v kavárnách prakticky nenarazíte na čistou arabiku /u nás často kyselé a pro mne nechutné/ - kavárníci si míchají "své" směsi. Espresso tam v drtivé většině kaváren stojí 1 Euro.
Vladislava Dejmková
20.9.2021 17:36
Kávu mám ráda a některá mi chutná, jiná zase méně. Preferuji espresso bez cukru a bez mléka, ale občas se dám zlákat i k různým experimentům.
Jitka Caklová
20.9.2021 16:34
Na YouTube jsem se od Turka naučila vařit pravou tureckou kávu v džezvě. Kupujeme pouze zrnkovou, aby byla doma čerstvě namletá. S různými podávanými kávami samozřejmě srovnávám, ale nekritizuji. Jak vaření, tak pití je můj oblíbený rituál, který si opravdu vychutnávám ♥
Daniela Řeřichová
20.9.2021 16:29
Chuť na kávu se průběhem života lišila, ale vždy šlo především o rituál – udělat si příjemnou chvilku s povídáním. Pít kávu jsme se naučili v Itálii, kam jsme jezdili k mé kamarádce. Ráda si nechám doporučit kávu v mých oblíbených kavárnách, je to opravdu nový zajímavý obor. Doma používám kávovar na kapsle.
Hana Řezáčová
20.9.2021 16:12
Káva má být černá jako noc, horká jako peklo a sladká jako láska :-) Doma máme "presovač", takže espresso za nás dělá přístroj (větší, menší, silnou, jemnější atd.) a my si to vychutnáváme několikrát denně ...
Věra Ježková
20.9.2021 12:46
Také tomu nerozumím a je mi to jedno. Doma piju pouze kávu rozpustnou, s kofeinem a bez. Sladit jsem přestala před několika lety. S objednáním v kavárně/restauraci mám občas problém. Ty zdrobněliny jsou děsné.
Jana Šenbergerová
20.9.2021 11:49
Nemám ráda rituály, ale pití kávy k nim asi patří. Nikoli ve smyslu přípravy, ale doby, kdy si ji dáváme. Doma většinou ve čtyři odpoledne. Nejsem znalec, ale vím, co mi chutná a co ne. Bez cukru to není ono, ale jednou jsem pila v Polsku kávu, která byla i bez cukru skvělá. To jsem se poprvé setkala se slovem barista. Bohužel jsem se zapomněla zeptat, o jakou kávu šlo, ale byla to nějaká novinka. Samotnou by mě nikdy nenapadlo kávu si uvařit, ani to neumím, ale mám doma "baristu", který si s ní pohraje. Ve dvou mi chutná. Moc dobrou kávu jsme pili kdekoliv ve Slovinsku a na dobré kapučíno chodíme v Jeseníku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA