Kateřina Panoy ve svém obchůdku. FOTO: Scarlett Wilková
V Řecku našla lásku nejen k muži, ale k celé zemi. Teď o ní píše blog
8. 7. 2021
Kateřina Panoy žije čtyřiadvacet let v městečku Parga v oblasti Epirus. Za tu dobu se tam hodně změnilo. Klasické staré Řecko, které ji tehdy okouzlilo, mizí. Je jí to líto, a tak o tom začala psát blog. Jmenuje se Řecké štěstí a má čím dál více čtenářů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Karel Hyndrák
25.8.2021 11:19
Díky Libore za ten odkaz na blog Kateřiny Panoy. Blog je pěkný, takový holčičí, náladové fotky, pejsci a počasí. Akorát jsem nenašel kde to je. Napsal jsem Kateřině po Facebooku a tady je výsledek: Cestování po Jónském moři na lodi má tři opěrné body (letiště) = Korfu (marína nafta, voda), Lefkáda (marína, nafta, voda) a Zakynthos (přístav (nafta, voda). Mezi Korfu a Lefkádou je šikovně na půl cestě (66 km a 56 km) Parga. Odtud je to skok na ostrov Paxos, jezdí tam i trajekt do Gaios. Parga má tři díly, při pohledu od moře vlevo zátoka a pláž Valtos. Vpravo je zátoka a pláž Krioneri. Nás zajímá ta prostřední zátoka, Parga Port s kamenným molem. Souřadnice jsou 39°16'59.0"N 20°24'03.7"E. Jak bych tu Kateřinu našel? Jdu po promenádě od kotvy směrem k hradu, v kamenném zábradlí je odpočívka. Naproti je Oskar Pasta. Nalevo od Oskara je jakási ulička, která vede nalevo od nejvyšší budovy v okolí, 3 podlaží, lodžie s třemi okny s řeckou vlajkou a na střeše krátkovlnná anténa =Hellenic Coast Gard. Nad tím je ta ulice Basila. Jít doleva směrem k Magic Cream zmrzlina. Kateřina píše: "Ano přesně touhle myší dírou se k nám dostanete z promenády".
Vlasta Ledlová
9.7.2021 07:45
Z vyprávění paní Kateřiny na mě znovu dýchlo kouzlo řeckých vesniček a jejich tradice. Před lety nás pozval na dovolenou náš řecký kamarád a po cestě autem ze Soluně do Atén jsme kromě moře a památek navštěvovali i jeho příbuzné a kamarády a bydleli u nich. Řecká pohostinnost je jedním slovem neskutečná. Od té doby jsem byla v Řecku několikrát, ale tuhle první cestu už nikdy nic nepřekonalo.
Soňa Prachfeldová
9.7.2021 07:01
Je škoda, že tradice ubývají, z článku na mě dýchá la pohoda a láska k druhému domovu. Mnoho zdraví a štéstí přeji paní Kateřino.
Jana Spurná
9.7.2021 00:54
Miluju Řecko, miluju řeky, miluju jejich jídlo, miluju prostě vše a cokoliv je řecké. A miluju Kačky blog, protoze diky tomu mámpocit, že jsem v Řecku stále?
Daniela Řeřichová
8.7.2021 20:26
Děkuji za zajímavý rozhovor a paní Kateřině přeji hodně radosti z domova, který si vybrala. V Řecku jsme byli několikrát a líbila se nám mentalita místních, a samozřejmě moře a památky.
Helena Štěpánková
8.7.2021 17:34
Řecko mám moc ráda, líbí se mi, jak tamní rodiny drží pospolu, vždy celé generace u jednoho stolu... Paní Katřeina to jistě neměla lehké, o to víc je obdivuhodné, že o své zemi ještě píše blog. Moc pěkný rozhovor.
Zuzana Pivcová
8.7.2021 15:59
Při svých zájezdech do Řecka, tedy především na ostrovy, jsem měla nejraději průvodkyně, které byly původem Češky nebo i Slovenky, usazené už před lety v Řecku. Líbilo se mi, že znaly oba své domovy a dokázaly výborně posoudit shody i rozdíly.
Libor Farský
8.7.2021 12:53
Řecko mám spojené s modrou a bílou, ale tato místa jsou jistě krásná. Děkuji za milý článek a za tip pro vylepšení nálady. Je to zmíněný blog autorky, který jsem si hned vyhledal a vřele čtenářům i60 doporučuji: blog Řecké štěstí - Kateřina Panoy
https://www.facebook.com/Katkapanoy
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA