V Řecku našla lásku nejen k muži, ale k celé zemi. Teď o ní píše blog
Kateřina Panoy ve svém obchůdku. FOTO: Scarlett Wilková

V Řecku našla lásku nejen k muži, ale k celé zemi. Teď o ní píše blog

8. 7. 2021

Kateřina Panoy žije čtyřiadvacet let v městečku Parga v oblasti Epirus. Za tu dobu se tam hodně změnilo. Klasické staré Řecko, které ji tehdy okouzlilo, mizí. Je jí to líto, a tak o tom začala psát blog. Jmenuje se Řecké štěstí a má čím dál více čtenářů.

cestování rozhovor Řecko
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Karel Hyndrák
Díky Libore za ten odkaz na blog Kateřiny Panoy. Blog je pěkný, takový holčičí, náladové fotky, pejsci a počasí. Akorát jsem nenašel kde to je. Napsal jsem Kateřině po Facebooku a tady je výsledek: Cestování po Jónském moři na lodi má tři opěrné body (letiště) = Korfu (marína nafta, voda), Lefkáda (marína, nafta, voda) a Zakynthos (přístav (nafta, voda). Mezi Korfu a Lefkádou je šikovně na půl cestě (66 km a 56 km) Parga. Odtud je to skok na ostrov Paxos, jezdí tam i trajekt do Gaios. Parga má tři díly, při pohledu od moře vlevo zátoka a pláž Valtos. Vpravo je zátoka a pláž Krioneri. Nás zajímá ta prostřední zátoka, Parga Port s kamenným molem. Souřadnice jsou 39°16'59.0"N 20°24'03.7"E. Jak bych tu Kateřinu našel? Jdu po promenádě od kotvy směrem k hradu, v kamenném zábradlí je odpočívka. Naproti je Oskar Pasta. Nalevo od Oskara je jakási ulička, která vede nalevo od nejvyšší budovy v okolí, 3 podlaží, lodžie s třemi okny s řeckou vlajkou a na střeše krátkovlnná anténa =Hellenic Coast Gard. Nad tím je ta ulice Basila. Jít doleva směrem k Magic Cream zmrzlina. Kateřina píše: "Ano přesně touhle myší dírou se k nám dostanete z promenády".
Vlasta Ledlová
Z vyprávění paní Kateřiny na mě znovu dýchlo kouzlo řeckých vesniček a jejich tradice. Před lety nás pozval na dovolenou náš řecký kamarád a po cestě autem ze Soluně do Atén jsme kromě moře a památek navštěvovali i jeho příbuzné a kamarády a bydleli u nich. Řecká pohostinnost je jedním slovem neskutečná. Od té doby jsem byla v Řecku několikrát, ale tuhle první cestu už nikdy nic nepřekonalo.
Soňa Prachfeldová
Je škoda, že tradice ubývají, z článku na mě dýchá la pohoda a láska k druhému domovu. Mnoho zdraví a štéstí přeji paní Kateřino.
Jana Spurná
Miluju Řecko, miluju řeky, miluju jejich jídlo, miluju prostě vše a cokoliv je řecké. A miluju Kačky blog, protoze diky tomu mámpocit, že jsem v Řecku stále?
Daniela Řeřichová
Děkuji za zajímavý rozhovor a paní Kateřině přeji hodně radosti z domova, který si vybrala. V Řecku jsme byli několikrát a líbila se nám mentalita místních, a samozřejmě moře a památky.
Helena Štěpánková
Řecko mám moc ráda, líbí se mi, jak tamní rodiny drží pospolu, vždy celé generace u jednoho stolu... Paní Katřeina to jistě neměla lehké, o to víc je obdivuhodné, že o své zemi ještě píše blog. Moc pěkný rozhovor.
Zuzana Pivcová
Při svých zájezdech do Řecka, tedy především na ostrovy, jsem měla nejraději průvodkyně, které byly původem Češky nebo i Slovenky, usazené už před lety v Řecku. Líbilo se mi, že znaly oba své domovy a dokázaly výborně posoudit shody i rozdíly.
Libor Farský
Řecko mám spojené s modrou a bílou, ale tato místa jsou jistě krásná. Děkuji za milý článek a za tip pro vylepšení nálady. Je to zmíněný blog autorky, který jsem si hned vyhledal a vřele čtenářům i60 doporučuji: blog Řecké štěstí - Kateřina Panoy https://www.facebook.com/Katkapanoy

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%