Já vás zdravím.
Dnes se konala akce Chvilky naděje, což je spolek postižených. Pozvali školu z Červeného Kostelce a předváděli dětem, jak se žije postiženým mezi námi.
V parku se zřídilo 7 stanovišť a na každém bylo jiné postižení. Děti si vyzkoušely různé pomůcky nevidomých, jak se ovládá vozík nebo chůzi o berlích. Akce byla zaměřena především na nevidomé.
Já měla stanoviště, kde si děti vyzkoušely objevování předmětů hmatem.
Děti přijely kolem deváté hodiny a po krátkém úvodu se rozběhly po stanovištích.
Obcházely jedno stanoviště za druhým ve skupinkách. Bylo vidět radost v jejich očích, a tak jsme byli rádi i my dospělí.
Dopoledne rychle ubíhalo a všichni se dobře bavili. Věřím, že jsme se tak trochu zasloužili o úsměv na dětských tvářích.
Foto: autorka
Chvilky naděje
24. 6. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
25.6.2021 15:53
Růženko, to je hezké rozdělit se s dětmi o pocity. Přeji ti hodně zdraví a hezké léto.
Martina Růžičková
24.6.2021 21:29
Velmi si cením obdobných akcí. Je dobré, když mají lidé představu, jak se žije postiženým. Naučí je to lépe chápat jejich potřeby i to, jak jim mohou být nápomocní, jak reagovat při setkání s nimi. Maminka byla na konci života několik let silně slabozraká a poslední dva roky zcela slepá, takže vám ze zkušenosti, jak se to důležité.
Zuzana Pivcová
24.6.2021 18:42
Takových a podobných akcí si, Růženko, moc vážím. Dobře, že jste o tom napsala.
Daniela Řeřichová
24.6.2021 18:02
Děkuji za zprávu o tom, že jsou mezi námi lidé se srdcem na správném místě. Pěkná akce má zároveň užitek pro obě strany a jistě byla i hezká nálada. Přeji mnoho dalších dobrých nápadů a pevné zdraví!
Naděžda Špásová
24.6.2021 13:33
Růženko, máte můj obdiv, zasloužíte si ho, dělat cokoliv pro postižené je obdivuhodné. :-)
Anna Potůčková
24.6.2021 11:48
Určitě to není na škodu poznat pomůcky po postižené. A mnohdy je to nápad i v různých soutěžích. My když v práci měli Mikulášské večírky, tak se tam např. soutěžilo poznat určité věci se zavázanýma očima. Tak jak to musí poznávat zrakově postižení. Ovšem z žen všechny zcela bezpečně poznaly vibrátor, u čehož se nejen muži hodně zasmáli, jak si ženy s danou věcí rozumí
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu