Nový milostný svět, koláž, 1968. FOTO: Daniela Řeřichová
Fenomén Toyen
23. 6. 2021Poprvé jsem se s tím zvláštním jménem setkala v osmdesátých letech v souvislosti s otcem mého manžela. Jako literát a souputník Toyen uchovával její fotografie, dobové katalogy i osobní věnování.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Velková
26.6.2021 08:09
Moc hezky napsáno. Dlouho jsem se chystala, že o Toyen napíšu příspěvek... tak už nemusím :-) Mám to štěstí, že na výstavě pracuji a tak mám možnost si její díla zevrubně prohlížet několikrát týdně, nejvíc mě oslovují její obrazy z 20. a 30. let z období arteficielismu a surrealismu. Pokud se týká vstupenek, tak ty skutečně už byly vyprodány až do půlky srpna, ale vedení nám neustále prodlužuje pracovní dobu a ode dneška se navyšuje i kapacita návštěvníků z 50. na 90. takže se dají ještě sehnat.
Alena Tollarová
24.6.2021 19:42
Na výstavu se těžko podívám, ale věřím, že bych tam strávila hezké chvíle. Z nabídnutých fotografií mě oslovila fotka druhá v pořadí. Obrazu bych po dnešním zvyku dala To se mi líbí! A jistě by jich bylo víc.
Elena Valeriánová
23.6.2021 23:37
Nemám možnost navštěvovat výstavy takového významu, ale na výstavy jsem chodila vášnivě ráda i na ty naše venkovské. Poslední výstavu jsem zažila v lednu v roce 2020, byla to výstava fotografií, na níž jsem se podílela jak organizačně tak i svými fotografiemi. A pak přišel covid ... Děkuji za zajímavý článek.
Soňa Prachfeldová
23.6.2021 21:10
Na každé tvorbě se najde něco obdivuhodného, umělci žijí svým odlišným životem, plni emocí a tvůrčí energie. A měli dříve těžký život, přesto nic nevzdávali. Vzdávám takovým lidem úctu. A jejich tvorba si zasluhuje obdiv.
Eva Mužíková
23.6.2021 20:25
Přestože nejsem vyznavač umělecké tvorby, ráda jsem si článek přečetla. Každý jsme jiný, jeden má
" rád holky, jiný zase vdolky". Tak jak je pro mnohé potěšením návštěva výstav a pod., já se nejvíce potěším krásami přírody. Ono to je také tím, že uměleckým dílům nerozumím, neumím se na ně " dívat".
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA