Vypadávání vlasů trápí čím dál více lidí. Může za to nejen onemocnění covid-19
Příčinou padání vlasů je často stres. FOTO: Ingimage

Vypadávání vlasů trápí čím dál více lidí. Může za to nejen onemocnění covid-19

29. 5. 2021

Padají mi vlasy. Výrazně více, než tomu bylo dříve. Ten problém trápí v posledních měsících řadu lidí, mnozí kvůli němu míří do ordinací, protože mají obavy, zda nesignalizuje vážný zdravotní problém. Čím dál více se mluví o souvislosti tohoto jevu s pandemií koronaviru.

koronavirus vlasy zdraví
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarka Vitekova
Ahoj, také jsem se potýkala s vypadáváním vlasů. Hodně to bylo v důsledku stresu a když vidíte, že vlasy vypadávají, tak propadáváte panice ještě více. Mně pomohlo se začít umět vypořádávat se stresem a přestala jsem vlasy zatěžovat gumičkami. No a nakonec, abych podpořila sílu vlasů, jsem začala užívat vlasovou vodu od reparexu (https://www.reparexshop.cz/vlasova-kosmetika/reparex-against-hair-loss/) a opravdu mi kombinace těchto věcí skvěle pomohla.
Irena Mertová
Díky :-)
Jitka Caklová
Ireno, zkrystalizovaný med stačí dát do hrníčku, dát do vodní lázně a pozvolna zahřívat. Brzy je tekutý, není ani třeba zahřívat do bodu varu.
Irena Mertová
Po každém velkém stresu - včetně porodů - mi padaly tak do půl roku víc vlasy. Pak zase začaly víc růst, to poznám podle "ježečka", když si prsty zajedu proti směru vzhůru z čela. To s tím medem zkusím... bohužel, mám med zkrystalizovaný, ne tekutý.
Jana Šenbergerová
Co jsem v důchodu, přestaly mi vlasy padat. Klid a pohoda udělaly své.
Milan Milan
Odběrová tyčinka pro PCR test je prý sterilizována látkou EO (ethylenoxidem), který se běžně používá i ke sterilizaci obvazů, stříkaček, nebo lékařských nástrojů. Tak jsem koukl do wikipedie a ejhle co nám strkají a zanášejí do nosů: cit. "Ethylenoxid je velmi toxická, karcinogenní a mutagenní látka. Způsobuje podráždění nosu a dýchacích cest a může vést k bolesti hlavy, zvracení, únavě atd. Chronické působení vyvolává poškození mozku, snižuje citlivost prstů, narušuje koordinace pohybů, způsobuje poškození jater a ledvin." Takže padání vlasů je spíše to nejmenší zlo. Hlavně že test je negativní, co může být později nikoho nezajímá. Ale mně by zajímalo co na bezpečnost testů do nosu říkají tzv. odborníci???
Libuše Křapová
Dámy M. Š. + M. O., z čeho jste usoudily, že lidem - hlavně mužům - vypadávají vlasy jen z jednoho důvodu?
Magda Škodová
Paní Ová, napsala jste to za mne, díky! To musel být nějaký americký supervědec, který přišel na takový objev...
Věra Lišková
Přidám jednu babskou radu, pomáhá med. Na namočené vlasy rozetřete trochu tekutého medu, necháte chvilku působit a pak si vlasy umyjete šamponem. Vypadá to nezvykle, ale mám to vyzkoušené a výsledek je překvapivě dobrý.
Libuše Křapová
Heleno, požádala jsem tě o přátelství, rozepíšu se pak v komentáři :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%