FOTO: wikiedia.org., licence CC BY-SA 2.0
Pět'our maloúborný. Plevel, se kterým bojuje každý zahrádkář, ale i léčivka hojně používaná už Indiány
25. 5. 2021Má vysoký obsah vitamínu C, zlepšuje metabolismus, čistí krev, léčí bércové vředy i lupénku. Bylinkáři na něj nedají dopustit, zahrádkáři s ním bojují, protože jde o rychle se šířící plevel.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
25.5.2021 20:48
Vida ho, pěťoura! Tak on je nakonec léčivý. Příroda je prostě moudrá.
Libuše Křapová
25.5.2021 15:05
Taky s tímto vytrvalým vetřelcem neustále bojuji :-) A hleďme, on je léčivý. Kdyby tedy aspoň bránil bramborám chytit plíseň :-)
Marie Novotná
25.5.2021 14:44
Celoživotní boj s tímto plevelem, hlavně v bramborach. Snad jen chemie pomůže. Tak vytrvalý že je nezničitelný. Kéž by i jeho léčivé účinky byly tak úžasné. Díky za, mně neznámé, info.
Marie Seitlová
25.5.2021 11:20
Tento plevel znám, mám ho občas na zahradě a likviduji. Je to pro mě nová informace, díky.
Jitka Hašková
25.5.2021 11:15
Asi tím, že nemám zahrádku, tak tento plevel vůbec neznám. Ped domem nám roste hodně kopřiv a bodláků.
Jana Šenbergerová
25.5.2021 11:00
Když si představím, jaká kvanta skončila kdysi na našem kompostu ... Musím se porozhlédnout, kde se vyskytuje v přírodě, abych ji mohla vyzkoušet.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA