Ilustrační foto: Ingimage
Zaplaťte si předem za pohřeb bez obřadu, láká firma. Předseda Asociace pohřebních služeb před nabídkou varuje
31. 5. 2021Nová služba v ČR: pohřeb bez obřadu, od 1374 korun měsíčně. Důstojné rozloučení. Taková nabídka se objevila na veřejnosti v době vrcholící pandemie, kdy s nemocí covid-19 umíraly denně až tři stovky lidí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Halátová
2.6.2021 19:43
Takže ne Obchodníci s deštěm, ale Obchodníci se smrtí. 1374,-- Kč měsíčně? Já zemřu za 16 let. Až se jednoho dne probudím a budu mrtvá, jak si zkontroluji, co se mnou ten Obchodník se smrtí provedl? Pane Bože, někteří lidé jsou skutečně neskutečně vynalézaví.
Antonín Nebuželský
2.6.2021 09:46
Nějak jsem tomu nemohl uvěřit. Ale asi je to fakt.
Na to řeknu jediné "mrtví prt(d) ví", jak se kdysi říkalo.
Milena Znamenáčková
1.6.2021 14:37
Za mého dětství existoval Spolek přátel žehu - také se platil nějaký pravidelný příspěvek a o pohřeb bylo postaráno. Ani nevím, jestli ještě existuje, tohle bude něco podobného.
Irena Mertová
1.6.2021 13:23
Hanka to napsala hezky. Tu částku bych měsíčně radši dala třeba na stavebko nebo penzijní spoření nebo spořicí účet.
Magda Katzová
31.5.2021 17:05
Až umřu, tak mi bude asi jedno, co s mými pozůstatky udělají. Na spálení a uložení urny do hrobu snad moje úspory stačit budou, a honosný pohřeb? Mně se ta představa tedy dost příčí.
Hana Řezáčová
31.5.2021 16:11
Já bych spíš věřila pánovi z Asociace pohřebních služeb ... V článku se píše že mají plno zájemců, ale je to pravda? A 1374,- měsíčně? Za pět let je to 82 440 Kč. A když bude zájemce žít ještě 10 let, tak je to cca 165 tisíc ( a můžeme léta a peníze násobit dále)! A kde je jistota, že tak drahý pohřeb opravdu upořádají ? Pokud by se jednalo o člověka, který nikoho nemá, tak ho můžou pohřbít co nejlevněji, přesto, že zaplatil třeba statisíce - kdo je za to zažaluje? Nelíbí se mně to teda ani trochu! "Prodejci hrnců" je ještě mírné pojmenování.
Jana Šenbergerová
31.5.2021 14:51
Zajímavá nabídka. Divila bych se, kdyby se líbila konkurenci, obzvláště té dobře zavedené.
Jan Skryja
31.5.2021 13:56
Služba rozhodně pro spoustu lidí smysl dává a je to osvěžujicí změna trhu. Naopak se mi příliš nelíbí komentář pana Mangla, který nevybíravě používá označení "prodejci hrnců" a tímto argumentačním faulem trochu snižuje kvalitu vlastního tvrzení.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA