Zaplaťte si předem za pohřeb bez obřadu, láká firma. Předseda Asociace pohřebních služeb před nabídkou varuje
Ilustrační foto: Ingimage

Zaplaťte si předem za pohřeb bez obřadu, láká firma. Předseda Asociace pohřebních služeb před nabídkou varuje

31. 5. 2021

Nová služba v ČR: pohřeb bez obřadu, od 1374 korun měsíčně. Důstojné rozloučení. Taková nabídka se objevila na veřejnosti v době vrcholící pandemie, kdy s nemocí covid-19 umíraly denně až tři stovky lidí. 

pohřeb služby
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Halátová
Takže ne Obchodníci s deštěm, ale Obchodníci se smrtí. 1374,-- Kč měsíčně? Já zemřu za 16 let. Až se jednoho dne probudím a budu mrtvá, jak si zkontroluji, co se mnou ten Obchodník se smrtí provedl? Pane Bože, někteří lidé jsou skutečně neskutečně vynalézaví.
Antonín Nebuželský
Nějak jsem tomu nemohl uvěřit. Ale asi je to fakt. Na to řeknu jediné "mrtví prt(d) ví", jak se kdysi říkalo.
Milena Znamenáčková
Za mého dětství existoval Spolek přátel žehu - také se platil nějaký pravidelný příspěvek a o pohřeb bylo postaráno. Ani nevím, jestli ještě existuje, tohle bude něco podobného.
Irena Mertová
Hanka to napsala hezky. Tu částku bych měsíčně radši dala třeba na stavebko nebo penzijní spoření nebo spořicí účet.
Magda Katzová
Až umřu, tak mi bude asi jedno, co s mými pozůstatky udělají. Na spálení a uložení urny do hrobu snad moje úspory stačit budou, a honosný pohřeb? Mně se ta představa tedy dost příčí.
Hana Řezáčová
Já bych spíš věřila pánovi z Asociace pohřebních služeb ... V článku se píše že mají plno zájemců, ale je to pravda? A 1374,- měsíčně? Za pět let je to 82 440 Kč. A když bude zájemce žít ještě 10 let, tak je to cca 165 tisíc ( a můžeme léta a peníze násobit dále)! A kde je jistota, že tak drahý pohřeb opravdu upořádají ? Pokud by se jednalo o člověka, který nikoho nemá, tak ho můžou pohřbít co nejlevněji, přesto, že zaplatil třeba statisíce - kdo je za to zažaluje? Nelíbí se mně to teda ani trochu! "Prodejci hrnců" je ještě mírné pojmenování.
Jana Šenbergerová
Zajímavá nabídka. Divila bych se, kdyby se líbila konkurenci, obzvláště té dobře zavedené.
Jan Skryja
Služba rozhodně pro spoustu lidí smysl dává a je to osvěžujicí změna trhu. Naopak se mi příliš nelíbí komentář pana Mangla, který nevybíravě používá označení "prodejci hrnců" a tímto argumentačním faulem trochu snižuje kvalitu vlastního tvrzení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%