Ilustrační foto: pixabay.com
Umění diskuse
18. 4. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Dostal
18.2.2022 20:34
:-) :-) :-) Poněkud plané mravokárenství; navzdory důsledně věcnému sledování tématu diskuse je normální čelit opozici, že máte vyšmajdané boty. Vysokou úroveň diskuse jsem postřehl na veřejném záchodku a septikovou běžně v parlamentu, kde neumí cizelovat téma. :-) :-) :-)
Granda Nekonata
18.2.2022 20:03
Přesné: Vyjádření se tam buď vůbec netýkají tématu, velice často jsou to zlá a odsuzující slova plná nepochopení a někdy až nenávisti, nebo se pisatel pasuje do pozice jediného chytrého a spravedlivého. O závisti a dalších negativních vlastnostech některých diskutujících ani nemluvím.
Ján Zábranský
19.4.2021 10:13
Ano, je to jedna z najťažších duševných "prác" dobre komunikovať, tj. dobre načúvať, opustiť stereotyy, zbaviť sa očakávania, nechať sa utvárať aj reakciami ptoťajška....denne sme svedkami tisícou povrhbích dialógov a na hĺbku bud není čas, alebo schopnosť. Dialóg je umením žitia.
Zuzana Pivcová
18.4.2021 19:59
Vaše příspěvky se mi líbí, mají, jak se říká, "hlavu a patu". Do diskusí v některých rovinách, např. v politice, se nepouštím také. Ráda vyslechnu nebo si přečtu cizí názor, ale vím, že žádná absolutní pravda v tomto smyslu neexistuje, takže pro mě není podstatné čeřit hladinu se svým malým "názůrkem". Děkuji za pochopení.
Soňa Prachfeldová
18.4.2021 19:30
Pěkné zamyšlení. Ne nadarmo se říká, zhluboka dýchej, nebo počítej do deseti , pak se vyjádři s chladnou hlavou. Zle vyřčené občas neuváženě vyřčené, nelze vzít zpět a může hodně ublížit vztahům. Pak jsou to ti, kteří úmyslně hrotí , ryjí, posmívají se , jsou až vulgární, ti to mají v povaze. Od takových raději dále. Slušné a citlivé chování k druhým, je vizitka osobnosti. Dobrá úvaha paní Vlasto.
Jana Šenbergerová
18.4.2021 14:44
Hezké zamyšlení. Vnímám to podobně. Početla jsem si na vašem blogu a nemohla se zbavit pocitu, že je mi to podezřele blízké. Aby ne! Rak Raka pozná, ten se nedá s nikým zaměnit. Jen na rozdíl od vás jsem se s tím "račím prokletím" naučila zacházet tak, že někdy nechápu, jak může být introvert (já) tak extrovertní. Ráda se proháním bystřinami života, ale v hloubi duše je mi nejlíp pod břehem, nebo aspoň pod kamenem. Na rozdíl od vás jsem našla partnera zcela opačného znamení, ale podobného ladění, se kterým si ráda povídám v klídku a pohodě, i diskutuji (někdy je to na ostří nože). A pište, máte-li o čem. Ráda čtu stejné :-), podobné i zcela odlišné názory. Rozšiřuje mi to stále ještě příliš úzké obzory.
Václav Soukup
18.4.2021 14:42
Diskuse mám též velmi rád, ale pouze s přáteli, kteří dokážou vyslechnout a respektovat
názory druhé strany. Tam, kde opakovaně slyším, že na Internetu nebo v TV říkali to a to
raději debatu ukončím. Napsala jste to moc hezky !
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA