Hana Hegerová. FOTO: Jovan Dezort, CC BY-SA 3.0, commons.wikimedia.org
Zemřela královna českého šansonu
Hana Hegerová, bylo jí 89 let
23. 3. 2021
Ve věku 89 let zemřela šansoniérka Hana Hegerová. Smutnou zprávu oznámil médiím dramaturg Tomáš Padevět. "Zemřela obklopena rodinou v Nemocnici Na Homolce, kde byla před měsícem hospitalizována po zlomenině krčku," uvedl Padevět.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Danuše Onderková
23.3.2021 19:20
Měla jsem moc ráda její písně, dokázaly pohladit na srdci i na duši.
Soňa Prachfeldová
23.3.2021 18:11
Její písně mě braly u srdce, paní zpěvačka. Je mi smutno, kolik skvělých osobností nás již opustilo.
Martin Vrba
23.3.2021 17:10
Jak už bývá dobrým zvykem, tak by si Hanu Hegerovou měla dnes mimo plánovaný program připomenout Česká televize nějakým filmem, já jsem pro film „ Kdyby tisíc klarinetů“. (moc jí to tam sluší) Tady jen malá ukázka: https://www.youtube.com/watch?v=-bGBATc6fDw Kdo je pro?
Marie Měchurová
23.3.2021 16:56
Nikdy nezapomenu. Budu si neustále pouštět její LP a CD - mám je moc ráda....třeba - Lásko má, má krásná lásko, přísahám, že ač se štěstí točí zády k nám, já stále mám tě ráda .....
Zuzana Pivcová
23.3.2021 16:54
Paní Hana Hegerová mě provázela skutečně téměř celý život. Její asi první známou píseň "Zlá neděle" jsem slyšela už jako školačka a moc se mi nelíbila. Na její šansony jsem si zvykla až později a přirostly mi k srdci. Zrovna před pár dny jsem na youtube objevila video s vystoupením našich několika tehdy populárních zpěváků v Cannes na jaře 1968, pí. Hegerová byla mezi nimi. Jsem ráda, že jsem ji zažila i "naživo", ale to bylo ještě v polovině 80. let. Také jsem ji potkala v Dlouhé ulici, ale to už byla křehoučká. Budu ráda vzpomínat. Patřila k těm nenahraditelným.
Alena Tollarová
23.3.2021 16:47
Teď jsem si smutnou zprávu přečetla. Do zpěváckého i hereckého nebe odešla legenda. Mám její písně moc ráda. Paní Hano, odpočívejte v pokoji!
Miluše Hasenohrlová
23.3.2021 16:12
Paní Hanko, Vaše šansony si pouštím stále.Byla jste mojí nejmilejší zpěvačkou .Vzpomínám na koncert v divadle Kalich,nezapomenutelný zážitek.
Martin Vrba
23.3.2021 15:56
Tak si paní Hanu Hegerovou připomeneme mou oblíbenou písničkou: „Bože můj já chci zpět“, kde slova přesně vystihují pocity některých migrantů po revoluci, když se vraceli. I těch, kteří se báli, že tu tíhu vůbec neunesou a trápí se raději v cizině dál.
https://www.youtube.com/watch?v=6tVcJ8NDxcU
Jana Šenbergerová
23.3.2021 15:33
Výrazné talenty se neztrácejí, ty se vracejí. Přeji jí, ať se zase jako královna vrátí do lepšího světa, než z jakého teď odešla.
Daniela Řeřichová
23.3.2021 15:05
Odpočívejte v pokoji, paní Hano. Odešla česká Edith Piaf, ale její Láska prokletá bude v mém srdci znít napořád.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA