Šestasedmdesátiletá Eva Mužíková: Člověk by si měl užívat stáří, ale také myslet na dobu, kdy už to možné nebude
Eva Mužíková si užívá stárnutí. FOTO: poskytnuto z archivu Evy Mužíkové

Šestasedmdesátiletá Eva Mužíková: Člověk by si měl užívat stáří, ale také myslet na dobu, kdy už to možné nebude

23. 3. 2021

Před několika lety se přestěhovala z vesnice do bytu na kraji Liberce. A teď si podala přihlášku do domova s pečovatelskou službou. Bývalá zootechnička a vychovatelka problémové mládeže Eva Mužíková stále hýří aktivitami, přesto myslí na "zadní kolečka." 

rozhovor stárnutí
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 45 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Irena Mertová
Ahoj Evi, na titulní straně se hezky vyjímáš :-)
Elena Valeriánová
Napsala jsem komentář a on se vytratil, zřejmě šotek a nebo moje nepozornost. Eva je studnicí optimismu a elánu, člověk milující přírodu a zvířátka, ochranitelka. Tak ji znám, tak ji mám ráda. A jsem ráda, že jsem Bertici potkala v tomto životě, v životě příštím může být třeba žížala a já kos. Zase ji budu mít ráda :-) Děkuji redakci za fajn článek.
Alena Várošová
Jo a na té fotce ve sportovním Ti to moc suší.
Alena Várošová
Evo,super rozhovor o tvém životě a přeji Ti ještě mnho aktivního žití ve svém bytečku se svými i když vypůjčenými zvířátky o které ráda pečuješ a zvířátka rozmazluješ.Také mnoho eláku k zvelebování veřejného prostoru před panelákem o který se s láskou o květinky pečlivě staráš.A především pevné zdraví,aby jsi ještě dlouho obdivovala krásné okolí lesů ve Vratislavicích.Děkuji za rozhovor.
Soňa Prachfeldová
Mám Tě ráda Evko - Bertíku !!! Děkuji redakci za osvěžující, krásný rozhovor s naší kamarádkou ..
Alena Tollarová
Mám radost, že redakce sáhla do rodiny aktivních íčkařů a pro rozhovor si vybrala Evu. Ačkoliv se "vídáme" na chatu i při - teď bohužel nemožných - osobních setkáních, uvědomuji si, že o sobě víme velice málo. Na setkáních totiž žijeme přítomností. Evo, držím Ti palce a věřím, že Tě čeká ještě dlouhý aktivní život v Tvém bytečku s krásným výhledem a květinovým paloučkem u domu.
Naděžda Špásová
Evu, alias Bertici, znám osobně, loni jsme s dcerou u ní byly na návštěvě a denně si voláme. Je to energií nabitá seniorka, energií, kterou má na rozdávání. Poznala jsem i Bertíka, mám ji ráda a máme i společnou lásku, a to lásku k pejskům. Přeju jí ještě spoustu krásných let, výletů třeba s Toníkem, nebo s kamarádkou a hlavně zdraví. Tak ahoj, Evi. Redakci chválím za to, že vybrala osobnost z našeho íčka. Děkuji. :-)
Marie Seitlová
Evi, krásný optimistický rozhovor. Jsem ráda, že tě znám osobně i Bertíka jsem v Doksech viděla. Byla to krásná dvojka, Eva a Bertík, lásku jste si dávali navzájem. Děkuji Ti i za povzbudivé telefonáty v mé loňské nemohoucnosti. Jsi velmi obětavý člověk.
Zuzana Pivcová
Obdivuji Tvůj optimismus a vážím si Tvé lásky ke zvířátkům a starosti o potřebné lidi. A vůbec....
Marie Novotná
Ano, to je Naše íčková Eva. Moc mne těší , že jí znám osobně. A moc se těším, až se sejdeme. Přeji Ti ještě hodně sil, elánu a optimismu do dalších let. Děkuji redakci za článek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%