FOTO: Ingimage
Omezujeme výdaje a jsme na finančním dně, přiznali Češi v průzkumu. Nejvíce propad zasáhl Čechy ve věku nad 54 let
15. 3. 2021Obavy o finanční potíže má většina Čechů. Bezmála polovina už přišla o část svých příjmů. Finanční problémy řeší většina domácností omezováním svých výdajů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Halátová
15.3.2021 17:43
Nevím, co je to "finanční dno", ale své výdaje omezuji celý svůj život. Nikdy jsem neměla nadbytek, byla jsem vychována v tom duchu, že člověk může mít jen to, co skutečně má. NIkdy jsem si nepůjčovala, nikdy jsem nebyla zadlužená. Nevím, kdo prováděl tu anketu, ale zdá se, že nějaká bankovní společnost.
Danka Rotyková
15.3.2021 17:16
Naši rodiče nás 3 holky na život připravovali vším, byli nám takovým vzorem, který jsme ani jedna nechtěla následovat. Ale byli vždy velmi pravdiví, říkali - musíte se postavit na vlastní nohy a něco dokázat, od nás nemůžete čekat nic moc. Pokud ale budete studovat, můžete doma žít a jíst tak dlouho, dokud studia nedokončíte. Povedly jsme se všechny, to říká moje maminka. Já jen dodám, že to žádná generace nemá v mládí lehké. A když si nechá v mládí tzv. ujet vlak, už ho nemusí později chytit. No a pak je rozdíl, zda se spokojím s málem a nebo se raději hodně zadluží. A tak by se dalo přemýšlet dále.
Jitka Caklová
15.3.2021 16:28
Díky tomu se dnes řadím do malého šedého tříprocentního klínečku na druhém grafu.
Jitka Caklová
15.3.2021 16:23
Ivano, máš pravdu, z dnešního pohledu určitě. Moji (naši) rodiče se brali v roce 1945. Tatínek byl z chalupy a protože si vzal služku, rodiče ho vydědili. Začínali v propachtované pastoušce s čtyřma holýma rukama, jedním stolem, postelí, židlí a starou jarmárkou, které maminka přinesla do manželství. Za pět let měli zavedené hospodářství, pár koní, 5 krav, chov prasat, traktor 12 Svobodovku s příslušenstvím a tři děti. Přišli komunisti a všechno, krom dětí, jim zkonfiskovali. Chápu, že dnes se to nedá, ale kdo ty dnešní podmínky připravil, nebo dokonce naplánoval. Nic není jen tak a náhodou už vůbec ne.
Jitka Caklová
15.3.2021 15:17
Můj otec se narodil za Rakouska-Uherska a Rockefellerovu radu, nám dětem, ne jen bratrům, vštěpoval celý život. Mně se dávání na jeho rady už mnohokrát vyplatilo. Můj otec by dnes řekl: "Všechno, co je lidem předkládáno, je jen pláč nad rozlitým mlíkem, které se nedá vrátit do bandasky a hledání viníka tam, kde není".
Antonín Nebuželský
15.3.2021 14:10
Kdysi jsem četl jakousi prvorepublikovou "rukověť mladého muže". Hned na začátku mě zaujala Rockefellerova rada. Znělo to asi :"první rada mladému muži jest aby šetřil". Což mi připadá jako trvalá hodnota. To je vše.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA