Jak na peníze s Českou bankovní asociací: Při sjednávání půjčky buďte opatrní
Ilustrace: Pavel Koutský pro Českou bankovní asociaci (licence pro portál i60)

Jak na peníze s Českou bankovní asociací: Při sjednávání půjčky buďte opatrní

1. 3. 2021

Cesta do dluhové pasti může být rychlá jako jízda na horské dráze!

Česká bankovní asociace finance peníze
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.9 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Janoušková
I já která jsem zastánkyně nikdy si nepůjčovat jsem se dostala do situacekdy jsem si půjčit musela.To se vybíraly poplatky za pobyt ve špitále a já tam skončila tři měsíce.Půjčit jsem si u své banky musela 80 000,-kč neb menší půjčku nedávala.Nechla jsem tam ale dvě mimořádné splátky.První jsem zaplatila to co jsem nepotřebovala a druhou to co jsem musela dát špitálu.Od té doby jsem poškrtala vše nedůležité a šetřím,po tom co jsem něco málo zdědila mám úspory ve výši mého ročního invalidního důchodu.Nehodlám je blbě zhodnotit,nechávám je na účtu v bance.Protože čekám,že nás s covidem čeká ještě jízda.Kupuji jen životně nezbytné služby a věci co nutně potřebuji.Děti naštěstí už stojí na svých nohou.
Danka Rotyková
Nikoho bych nevinila z toho, že někdo spadne do dluhové pasti. Každý se musí řídit svým rozumem a když na to nemá, má si nechat poradit. Poradila bych všem, aby se pořádně rozmýšleli, zda půjčku opravdu potřebují. Nastává doba, kdy budou muset i mladí přemýšlet tak, jako my kdysi.
Daniela Řeřichová
V roce 1980 jsme si brali s manželem půjčku na škodovku. S dvěma vysokoškolskými platy jsme potřebovali 12 ručitelů, kteří se museli dostavit ve stejnou dobu k podpisu do České spořitelny. Byl to logisticky náročný, ale úspěšný akt. Dneska bankovní i nebankovní subjekty poskytnou půjčku prakticky komukoliv, a tím ty finančně negramotné vhánějí do dluhové pasti.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%