Ilustrace: Pavel Koutský pro Českou bankovní asociaci (licence pro portál i60)
Jak na peníze s Českou bankovní asociací: Při sjednávání půjčky buďte opatrní
1. 3. 2021Cesta do dluhové pasti může být rychlá jako jízda na horské dráze!
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Janoušková
16.3.2021 14:33
I já která jsem zastánkyně nikdy si nepůjčovat jsem se dostala do situacekdy jsem si půjčit musela.To se vybíraly poplatky za pobyt ve špitále a já tam skončila tři měsíce.Půjčit jsem si u své banky musela 80 000,-kč neb menší půjčku nedávala.Nechla jsem tam ale dvě mimořádné splátky.První jsem zaplatila to co jsem nepotřebovala a druhou to co jsem musela dát špitálu.Od té doby jsem poškrtala vše nedůležité a šetřím,po tom co jsem něco málo zdědila mám úspory ve výši mého ročního invalidního důchodu.Nehodlám je blbě zhodnotit,nechávám je na účtu v bance.Protože čekám,že nás s covidem čeká ještě jízda.Kupuji jen životně nezbytné služby a věci co nutně potřebuji.Děti naštěstí už stojí na svých nohou.
Danka Rotyková
1.3.2021 18:54
Nikoho bych nevinila z toho, že někdo spadne do dluhové pasti. Každý se musí řídit svým rozumem a když na to nemá, má si nechat poradit. Poradila bych všem, aby se pořádně rozmýšleli, zda půjčku opravdu potřebují. Nastává doba, kdy budou muset i mladí přemýšlet tak, jako my kdysi.
Daniela Řeřichová
1.3.2021 10:27
V roce 1980 jsme si brali s manželem půjčku na škodovku. S dvěma vysokoškolskými platy jsme potřebovali 12 ručitelů, kteří se museli dostavit ve stejnou dobu k podpisu do České spořitelny. Byl to logisticky náročný, ale úspěšný akt. Dneska bankovní i nebankovní subjekty poskytnou půjčku prakticky komukoliv, a tím ty finančně negramotné vhánějí do dluhové pasti.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA