Foto: autorka
Fotoreportáž: Ze ztichlé Malé Strany
14. 2. 2021V pondělí 8. února mě při ranním pohledu z okna přivítala čerstvá sněhová nadílka. V Praze jsme si v posledních letech zasněžené zimy opravdu neužili. Letos se nám to zřejmě snaží vynahradit. I když vím, že sníh přináší dopravní i jiné problémy, raduji se z něj pokaždé jako malé dítě.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Lazarová
30.4.2021 21:55
Díky moc za krásnou procházku po zasněžené Malé Straně. Prahu mám moc ráda. Nejsem závistivá, ale tohle vám fakt závidím. Hlavně kvůli tomu, že je bez lidí , takže i krásně fotogenická. :-) :-) :-)
Jaroslava Handlová
18.2.2021 22:38
Článek a fotky mě moc potěšily. Já mám několk podobných záběrů ze 16. prosince 2020 To však bylo nevlídno, mlhavo a chvílemi i deštivo, takže to moje je proti vašim fotkám takové nudné. Ať je počasí jakékoliv, tak vždy se v Praze najde něco pěkného a stále je co objevovat. Myslím, že na snímku 25 jste vyfotila na rohu Saské ulice nenápadnou hospůdku, která je velmi útulná. Jmenuje se Plný pekáč a byla jedna z mála otevřených. Báječně jsme tam oslavily se sestrou její i moje narozeniny. Mohu vřele doporučit.
Martina Růžičková
18.2.2021 08:11
Pane Jaroslave, s těmi změnami v Mostecké ulici máte pravdu. Potěšil jste mě zmínkou o knížce Jindřišky Smetanové. Také se k ní ráda vracím.
Jaroslav Kolín
17.2.2021 19:34
Na Malé straně jsem pracoval 27 let a mám k ní velmi kladný vztah, i když se za ta léta také změnila, někdy k horšímu. Pamětníci mi dají za pravdu, že to, co je dnes např. v Mostecké, je dost běs. Zmizela Mostecká pekárna, kde měli skvělé pečivo, místo mléčných lahůdek je mekáč, ani proslulá rybárna neobstála. Občas si znovu přečtu knížku Jindřišky Smetanové Ustláno na růžích a pod nebesy...
Jarmila Komberec Jakubcová
17.2.2021 08:03
Nádherná fota, protože jsem na Malé straně chodila na střední školu, tak jsem si připomněla školní léta. Děkuji
Martina Růžičková
15.2.2021 08:36
Moc děkuji za další vaše milé příspěvky. Paní Heleno, mám radost, že vás článek inspiroval k procházce po staré Praze. Že se Vojanovým sadům říkalo Minfi, jsem nevěděla. Mám je spíš spojené s klášterem anglických panen, kterému zahrada patřívala, a kde byla na vychování několik let moje babička.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA