FOTO: Marie Měchurová
Pojďme se na tu naši krásnou zem podívat z výšky
15. 2. 2021V České republice je asi 400 rozhleden, čímž se naše země řadí mezi světové rozhlednové velmoci. Stavět se začaly na konci 19. století s rozvojem turistiky. A právě Český klub turistů vybudoval po celém Česku nejvíce rozhleden.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Lazarová
10.8.2021 07:51
Maruško, potěšila jsi mě krásnými rozhlednami. Všude, kde se brouzdám krajinou, rozhledny vyhledávám. A jak vidím , nejsem sama. A rezervy máme všichni veliké, neboť jich pořád přibývá.
Lenka Kočandrlová
16.2.2021 13:53
V K.Varech máme nejen Dianu,ale i Goethovu rozhlednu a Vyhlídku Karla IV. Taky je v lázeňských lesích tzv.Aberg,ale tam už se nikdo nedostane - je to soukromé.Poblíž Varů je např. v Krásně zvláštní rozhledna,která má schodiště vnějškem.Pak je nad Nejdkem Peindl.V Horní Blatné, v Kyselce,v Oloví....všude jsou krásné vyhlídky a rozhledy. Na všech těch zmíněných jsem byla osobně.
Anna Potůčková
16.2.2021 13:40
Majko díky za článek. Některé rozhledny neznám vůbec a většinu jen z různých fotografií i na jiných portálech. Hezky jsi je shrnula, ty které jsi navštívila a vyfotila.
Jaroslava Handlová
16.2.2021 13:30
Zdolávat rozhledny patří k mým velkým zálibám. Mnohé z uvedených jsem navštívila, ale víc je těch nezdolaných. O některých jsem dokonce ani nevěděla, tak mě tato fotogalerie příjemně obohatila.
Eliška Murasová
15.2.2021 22:29
No Maruško, to je přímo rozhlednový atlas, skvělé. Některé znám, pár co nemáš ve své sbírce, bych jich mohla i dodat. A dokonce mám i jmenovkyni.
Irena Drob
15.2.2021 21:36
Pěkné, je vidět, že jsi turistka s foťákem. Přiblížila jsi mi hodně pro mě neznámých rozhleden.
Martina Růžičková
15.2.2021 21:15
Máte parádní sbírku zdolaných rozhleden! Díky za podívanou. Připomněla jste mi návštěvu Minigalerie rozhleden v Luhačovicích, kde je vystaveno neuvěřitelné množství modelů našich rozhleden. Nadšený průvodce je schopen o nich vyprávět snad hodiny :-). https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/luhacovice-minigalerie-rozhleden-sbirka-model-rozhledna.A180823_422501_zlin-zpravy_ppr
Soňa Prachfeldová
15.2.2021 18:23
To je nádherný přehled rozhled. Na Moravě to neznám, vlastně v Lednici Minaret, v Čechách jsem na několika vyobrazených byla.
Margita Melegova
15.2.2021 16:48
Tolik zajimavych rozhleden a krasnych vyhledu, nevim ktere bych dala prednost kdybych zvladla vyjit tolik schodu.
Zdenka Soukupová
15.2.2021 16:46
Maruško, krásné fotky krásných míst. Díky za inspiraci, snad něco z toho stihnu navštívit.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA