Miroslav Kalousek složil poslanecký mandát. FOTO: Lukáš Vrána pro wikimedia.org
Nuda v parlamentu. Česká politická scéna bude potřebovat nové Kalousky
19. 1. 2021Miroslav Kalousek složil poslanecký mandát a po dvaadvaceti letech opouští vysokou politiku. Pro statisíce lidí dobrá zpráva. Pro jiné (sta)tisíce, i pro českou politiku, je to škoda.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
20.1.2021 09:16
Pan Kalousek je velice chytrý, inteligentní, vtipný, někdy příliš jedovatý. Ač ne ve všem jsem s ním souhlasila, byl mi sympatický. Politiku ale nesleduji dost na to, aby mi chyběl.
Olga Škopánová
20.1.2021 08:29
S článkem souhlasím, myslím, že jen díky Kalouskovi se současný premiér ještě stále může holedbat nízkým zadlužením Česka.
Margita Melegova
20.1.2021 08:24
Chybet mi nebude, ono od poslaneckeho pultu se dobre rozdavaji narizeni, ktere dopadaji na ty druhe.
Eva Flachsová
20.1.2021 06:51
Pan Kalousek coby "správný hospodář" měl na svědomí mimo jiné- rušení nemocnic, i např. Výzvu:"Děkujeme, odcházíme" To byla odpověd českých lékařů na dlouhodobé podfinancování a chaos ve zdravotnictví. Lékaři, podávali výpovědi ke konci roku 2010.Odliv lékařů ,sester,rehabilitačních pracovníků za hranice země byl masivní a stále je znát. Až vláda ANO razantně a spravedlivě změnila platy ve zdravotnictví.. Populismus????
Zdenka Jírová
20.1.2021 00:38
Mně určitě chybět nebude a doufám, že zmizí i z obrazovky ČT, kde byl víc než častým hostem. Nevěřím mu ale, že by šel do ústraní, určitě má na mušce něco lukrativnějšího.
Jaroslav Kolín
19.1.2021 22:58
Pane Zemane, ukažte mi stát, který snad kromě ropných šejchátů nemá dluhy. Měřeno poměrem výše státního dluhu k HDP jsme na tom ještě dobře. BTW: Díky redukční dietě pana Kalouska se naše ekonomika vzpamatovávala z krize déle, než ostatní státy. Souhlasím ovšem s tím, že vypůjčené peníze je nutno utrácet soudně.
Jaroslav Kolín
19.1.2021 22:24
Nadšení pana Váchy bohužel nemohu sdílet, s panem Kalouskem jsem měl pracovně dost co do činění. Jako ministr financí měl to štěstí, že si vzal jako náměstka přes státní rozpočet Edu Janotu (kterého Vlastimil Tlustý z MF vyhodil), i když sám na rozdíl od svých předchůdců (a následovníků) o státních financích něco věděl. Že je to inteligentní pán, to nepopírám, ale měl jsem tu čest poznat i jeho charakter, o němž se tu nehodlám šířit. Ještě k tomu státnímu dluhu: Zadlužené jsou všechny státy a nikdo soudný neočekává, že své dluhy někdy splatí.
Hana Řezáčová
19.1.2021 20:31
Už před časem avizoval, že nepůjde do dalších voleb a že se tedy nezúčastní volební kampaně - a ta teď v podstatě už začíná ... V roce 2009, kdy byl ministr financí, byl státní rozpočet v mínusu 192 miliard - jestli byl dobrý ministr financí (a měl tu smůlu, že byla zrovna krize) nebo nebyl, ať zhodnotí jiní, nejsem ekonom ... Málokdy jsem s ním souhlasila, ale, jak píše autor článku - bude to nuda ...
Marie Měchurová
19.1.2021 19:02
Pan Kalousek se nedal přehlédnout. Bude mi chybět i když jsme ne vždy s jeho názorem souhlasila.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA