FOTO: autorka
Hradecké parky - Šimkovy sady
6. 1. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Seitlová
7.1.2021 10:01
Hradec je opravdu krásné město, před lety tam bydlel syn. Tento park neznám, chodili jsme jen k soutoku a kde je ten pravoslavný kostel. Nyní ale znám dobře fakultní nemocnici, kde jsem byla velmi častým hostem. Děkuji za procházku, fotky moc pěkné.
Dana Puchalská
6.1.2021 17:58
Vlaďko, žiješ v opravdu krásném městě. Díky za krásnou procházku. :-) :-) :-). Já byla v městě kde bydlíš naposledy cca v roce 1997.
František Matoušek
6.1.2021 16:50
Rád jsem se s Vámi prošel. U nás máme podobný příměstský park či lesopark zvaný "Štěpánka". Byl pojmenovaný na počest zásnub následníka rakousko-uherského trůnu a příslušníka mladoboleslavské vojenské posádky Rudolfa Habsburského s belgickou princeznou Stephanií jejím jménem - tedy Štěpánka a v roce 1881 založen.
Jana Šenbergerová
6.1.2021 15:33
Krásná prezentace krásného parku. Hradec znám bohužel jen letem světem.
Vladislava Dejmková
6.1.2021 14:40
Vzkaz pro Danu Hoškovou - netušila jsem, že je tu také někdo z Pardubic. Tyršovy sady znám také dobře, poslední rekonstrukce se tam velmi povedla. Psala jsem o tom určitě v loni, kdy jsem dala na íčko dva články o Pardubicích. Prožila jsem v Pardubicích víc než 20 let svého života.
Pro ostatní - moc by se mi líbilo, kdybych si mohla přečíst o parcích v jiných městech. Nechcete také někdo něco na toto téma napsat? Dobré parky většinou vznikají a žijí z nadšení lidí.
Zuzana Pivcová
6.1.2021 14:29
Vlaďko, podle Tvých prezentací je Hradec hezké a takové vzdušné město. Znám ho minimálně a ještě je to už hezkých pár let, kdy jsem tam byla. A to byla jen cesta nádraží - nemocnice - mořské akvárium - nádraží. Ještě spolu soupeří Hradec a Pardubice, jako se to tvrdilo před půl stoletím?
Dana Hošková
6.1.2021 13:02
Díky za ten krásný článek a fotky. Až si zase někdy vyrazím z Pardubic do Hradce, určitě si celý park projdu. Spíš si ale počkám, až se příroda zase zazelená. Mimochodem i náš oblíbený park v Pardubicích má v názvu slovo "sady" (Tyršovy sady).
Daniela Řeřichová
6.1.2021 11:24
Vlaďko, reprezentativní článek s historií, současností, nádhernými fotografiemi. Děkuji za nové zajímavé informace o městě, kde se zřejmě moc dobře žije. Znám jen divadlo, muzeum a trochu Pedagogickou fakultu, kde studovala dcera. Těším se, až se díky Vám znovu podíváme do parků i jinam.
Margita Melegova
6.1.2021 11:22
Z Hradce znam jen nadrazi kde jsem se objevila ciste nahodou a uplne nechtene. V Praze na hlavnim nadrazi jsem na posledni chvili dobehla na peron ze ktereho jsem mela odjizdet, v tu dobu tam probihala bitka nasich barevnych a pruvodci, nas kteri jsme se pokouseli dostat ke svemu vlaku natlacil do uz rozjizdejiciho se rychliku a zavrel dvere. Nez jsem v soku pochopila ze nejedu kam potrebuji mela jsem Prahu hodne daleko, pani ktera sedela vedle mne rika, ze at vystoupim v Hradci, ze urcite mym smerem neco pojede. Na svoj vlak jsem cekala dlouho, v tu dobu nebyl takovy provoz na draze jako dnes, ale kdyz mne chce manzel skadlit tak se zepta jestli nemam namireno do Hradce. Podle fotek a vypraveni moji zname, ktera tam zila je Hradec velice pekne mesto.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA