Manželé Uğur Şahin a Özlem Türeci. Vědecký pár, který stojí za vývojem nové vakcíny. FOTO: wikimedia.org
Pozor, vakcína. Aneb proč lidé věří dezinformacím a riskují životy
22. 12. 2020Vakcínu proti covidu ještě nemají vyzkoušenou a už by to zkoušeli na nás. Vakcína vyvíjená na univerzitě v Oxfordu změní lidi v lidoopy, protože laboratoře pracují s virem vyskytujícím se u šimpanzů. Vakcínu si zaplatil Bill Gates, aby nás zotročil. Tyto poplašné zprávy kolují internetem a lidé jim věří.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
22.12.2020 20:02
Oldřichu, napsal jste to moc hezky. Dokonce i já tomu docela rozumím. Očkování se nebojím, jen přemýšlím, jestli tomu velí ta správná osoba.
Oldřich Čepelka
22.12.2020 19:00
Pane Zelenko, právě pro lidi, jako jste vy, jsem ten článek psal. Mohl byste si ho přečíst ještě jednou?
Dana Divišová
22.12.2020 18:31
Každý z nás se chce podvědomě utvrzovat v tom, že má pravdu . A pokud někdo věří všemožným spekulacím, nebude číst seriózní články, protože je téměř jisté, že požadované informace v nich nedostane. Já se určitě očkovat nechám, protože chci cestovat, navštěvovat přátele a ne sedět doma. Hlavně bych chtěla, abychom se mohli vrátit k normálnímu životu. Článek se mi líbil.
Anna Potůčková
22.12.2020 18:08
Díky za článek a očkovat se také necháme. Trošku nechápu Ty, kteří se hodně bojí o sebe, ale očkovat se nechtějí. Jen poukazují, jak jsou lidé okolo nich nezodpovědní a nosí roušky na půl žerdi, nebo vůbec. Zrovna u těchto lidí bych spíše čekala, že o očkování budou mít zájem.
Daniela Řeřichová
22.12.2020 17:56
Děkuji za fundovaný článek napsaný s nadhledem a rozhledem. Očkovat se nechám. Ještě jsem nevystoupila z pracovního procesu a setkávám se s mnoha lidmi.
Jan Zelenka
22.12.2020 17:48
Vakcínu je nutné vyvíjet léta a zkoumat její dlouhodobé účinky. Tohle jsou nevyzkoušené rychlovky. Pochopitelně neberu ty poplašné zvěsti, ale příliš tomu nevěřím. Očkovat se nenechám. Nejsou známé negativní účinky. Třeba je vakcína dobrá, třeba ne. V mém věku je mi to už jedno. Tím spíš, že na žádné virózy netrpím už hodně dlouhá léta.
Vladislava Dejmková
22.12.2020 16:44
Mám známé v Anglii. Tam už se očkovat začalo. Manžel mé přítelkyně dostal první dávku, patří mezi dost ohrožené. Nediskutuje se tam o tom, zda ano či ne.
Martin Vrba
22.12.2020 14:33
Proč lidé věří kravinám? Protože v lidstvu došlo k tomu, že mnoho lidí se dostalo na takovou vysokou úroveň vědění, že ti ostatní, ta většina jim vůbec nerozumí a nejsou schopni jejich práci pochopit ani v kostce. Dokonce i odborníci z různých oborů, protože je stále větší specializace, si nemusí rozumět, ale přesto mají tendenci se jeden druhému do toho „plést“. A protože máme takový stupeň demokracie, že i neodborník (doslova i blbec) má právo na názor, tak ta většina lidí, raději přijme jeho názor – doslova i blbost, protože se jim zdá přijatelnější – ta blbost je jim jaksi bližší – to dá přeci „rozum“. A mohou se tak těm chytřejším konečně i pomstít za tu jejich výjimečnost. :) Ti, kteří se nemohou ničím proslavit pro nedostatek invence, tak se proslaví třeba i blbostí „v návratu ke kořenům“ a začnou zase tvrdit, že je Země placatá. :)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA