Doc. MUDr. Martin Fiala. FOTO: archiv dr. Fialy
Docent Martin Fiala: Fibrilace síní bude stále větší zátěží nejen pro zdravotní, ale i sociální systém
18. 12. 2020Fibrilací síní, což je porucha rytmu srdce, trpí asi dvě až tři procenta dospělé populace. Jde o závažnou nemoc, která naštěstí neohrožuje pacienty náhlou srdeční smrtí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Dostal
19.12.2020 11:07
Srdeční záchvaty na hranici kolapsu můžete zažívat desítky let bez povědomosti
o souvislostech; ve dne přesílené srdce vás v noci ve smrtelné hrůze probudí, ale
rychlá záchranná služba už nic nezjistí - klasická okolnost zanedbávání fibrilace s.s.
Hana Rypáčková
19.12.2020 09:05
Moje kamarádka upadla na chodníku v krajském městě a tak ji zjistili fibrilaci v nemocnici. Už byla i na operaci , má jít na další. Jasně, že se covidem léčba hatí. Sice si rozbila obličej, ale aspoň nastoupila léčba. Myslím, že dost lidí o tom neví...
Jana Šenbergerová
18.12.2020 19:31
Bohužel mám také zkušenost s tímto problémem. Nedovedu si představit, že to někdo nevnímá. Okamžitě cítím, když si srdce poskočí v jiném rytmu a už se mi mnohokrát stalo, že mi ho rozvibrovala hudba. Je to záležitost naprosto nepředvídatelná, často k tomu dojde, když jsem v naprostém klidu, občas mě to i vzbudí v noci. Jsem pod kontrolou a podle echa není důvod k tomu, aby se mi to stávalo. Přesto se to stává.
Růžena Kuželková
18.12.2020 18:56
Zrovna dnes jsem byla u p.doktora na vyšetření - fibrilaci síní mám od 51 let.Tehdy jsem šla k závodní lékařce,že mám asi "záduchu"protože jsem špatně dýchala.Doktorka mě okamžitě poslala do nemocnice a rozjel se kolotoč.Dneska užívám léky a cítím se "skoro"zdravě.Já rovněž nepociťuji žádné příznaky asi je prostě nevnímám,což nechápala moje spolubydlící,když jsem byla měsíc v Poděbradech v lázních.Ale tak to prostě je,"nebabrám" se v tom a ono to běží - zatím a doufám,že ještě nějakou dobu bude.
Dana Divišová
18.12.2020 14:05
Velice zajímavý článek. Můj muž chodí na pravidelné prevence, přesto se poprvé fibrilace potvrdila až při EKG před operací kýly. Jeho otec zemřel na mozkovou mtvici. Jsem ráda, že už je pod kontrolou lékaře.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA