Připravit se na dovolenou není žádná legrace
Takto jsem zpracovával naše cesty. Ke knižnímu vydání byl už jen krůček. Foto autor

Připravit se na dovolenou není žádná legrace

11. 12. 2020
Můj příběh
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Cestuji ráda, ale v poslední době jen po Čechách. V zahraničí mi to přijde moc komplikované, ale ráda si o tom něco přečtu. Takže cestujte i za mě!
Naděžda Špásová
Na dovolenou jezdíme každý rok a jen po vlasech českých. Neděláme z toho vědu, každý to má nastavené jinak.
Jan Zelenka
Heuréka, konečně spřízněná duše. Takže nejsem sám, kdo se takto připravuje na cestu. Díky, paní Hošková a díky i ostatním diskutujícím.
Jana Hošková
Ráda jsem si přečetla článek, protože zřejmě máme společné zájmy - cestování, objevování, psaní...když jsme měli před nějakou cestou, probíhalo to u nás podobně jako u vás. Nevím, jak to bylo u vás s kufry - ale já nenávidím balení kufrů, a to ze zcela jednoduchého důvodu - padali jsme obvykle pod tíhou zavazadel, jelikož nesnáším, aby se na něco snad zapomnělo, co by mi mohlo v cizině chybět. Zavazadla obsahovala mj. též příručky a výňatky z článků, abychom byli informováni a když už někam jedeme, tak abychom pak nelitovali, že jsme snad něco důležitého (pro nás, co jsme chtěli vidět) opomněli, jako se nám to stalo v Řecku, že nám unikl článek o objevu hrobky otce Alexandra Velikého, a tudíž jsme se tam nevypravili...abych to uvedla na správnou míru: to všechno děláme ze zájmu a nadšení, že uvidíme na vlastní oči to, o čem jsme třeba jen doposud četli či slyšeli, nikoliv proto, abychom se pak mohli chlubit před příbuznými a odškrtávali si, kde všude jsme byli... :-)) Naše vzpomínky nám zůstávají a obohacují náš život.
Eva Mužíková
" Obtěžovat"???... Věrko já vím. Ukončeme to.
Věra Ježková
Evi, díky. Zájmy beru. Zapomněla jsem napsat, že Jenda má rád pejsky. Jeho psina je úžasná. :-)
Jan Zelenka
Evo, nemusíš mít žádné obavy. Já tě určitě svou přítomností nikdy obtěžovat nebudu. Přemýšlím, jaké mám vlastně priority? Ale asi zcela obyčejné, jako každý, zcela obyčejný člověk. Snažím se po celý život žít. Je to hodně, nebo málo? A to, co jsem v průběhu svého života po malých střípcích nasbíral, nějak smysluplně využít. Je to hodně, nebo málo? Toť otázka!
Eva Mužíková
Věrko, protože vy dva máte podle mne hodně společného, rozumíte si, doplňujete se. Asi jsem zvolila nesprávný výraz - priority. Tedy spíš zájmy. Upřímně píši, ale asi zase volím špatný výraz: "na Jednu nemám" a když se někdy ocitnu ve společnost takových lidí, jejichž zájmy a znalosti jsou velmi odlišné od mých, zkrátka nejsem ve své kůži. Už jsem kdysi někdy někde napsala, že jsem jako ryba ve vodě v oblasti péče o zvířata a v oblasti obtížně vychovatelné mládeže. Ale to je jen tak na vysvětelnou, proč jsem to napsala. Jsem přesvědčena, že vám dvěma je spolu dobře a z celého srdce vám to přeji.
Věra Ježková
Evko, proč? Mně se v Jendově přítomnosti dýchá velmi dobře. Je výborný společník, dobrý kamarád. Hodný, pozorný, vtipný, chytrý. Ale já nemám žádné priority (to slovo nemám ráda a tak neuvažuju.)
Eva Mužíková
Také jsem párkrát vycestovala, zajišťovali jsme vše potřebné společně s manželem, později se synem. Jsem úplně jiný člověk nežli Ty v každém směru, snad jen vztah k pejskům nás trochu spojuje. Nikdy jsem nenapsala žádnou knihu, ani nepřipravovala podrobně jako Ty podklady na cesty. Nevím, jestli je to dobře, či špatně. Ale co vím jistě. Přestože Tě za tu dobu co jsi zde na íčku velice obdivuji, kdyby k tomu shodou nějakých okolností došlo, nedokázala bych ve Tvé společnosti asi volně dýchat. Zkrátka priority mého života jsou zcela jiné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%