Český Karlštejn v severní Austrálii
Foto: autorka

Český Karlštejn v severní Austrálii

24. 11. 2020

Tato naše čtvrtá cesta do Austrálie byla součástí delšího putování, především po zemích jihovýchodní Asie. Po pobytu na Borneu ve státě Sabah patřícím do Malajské federace a v sultanátu Brunei a následné návštěvě ostrovů Bali a Lombok v Indonésii jsme přistáli v létě 2019 ve sluncem rozpáleném Darwinu.

Cestopisy Heleny Přibilové cestování
Hodnocení:
(4.8 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Přibilová
Paní Hošková, máte pravdu. Austrálie je bezpochyby zajímavá země, ale žít bych tam dlouhodobě nedokázala. Procestovali jsme s manželem velký kus světa a pokud to bude možné, chceme cestovat i nadále. Poznávání jiných zemí a kultur nás nesmírně obohacuje, rozšiřuje náš obzor i zbavuje předsudků. Přesto se z každé cesty rádi vracíme domů, do naší krásné zemičky, kterou bychom nikdy natrvalo neopustili.
Jana Hošková
Hezky napsaný článek, ráda si přečtu všechno, co kdo zažije "na vlastní kůži". Jela bych tam hned, jen kdyby se mi přes noc ztratilo tak aspoň 30 let ! :-)) Žít bych tam ovšem nemohla a ani nechtěla. Znám dopodrobna několik vyprávění našich "utečenců" z minula a jejich příběhy mne zrovna o tom, že bych chtěla žít zrovna tam, nepřesvědčily ani trochu.
Soňa Prachfeldová
Tak jsem se začetla i zasnila. Krásné cestování s poznáváním. Díky.
Helena Přibilová
Děkuji vám všem za milá slova. Paní Jarmilko, obdivuji Vás, že jste se sama vydala do vzdálené Austrálie. Já bych bez manžela nezvládla ani jednu z cest. Tasmánii jsme také navštívili, je to nádherný ostrov, který se velmi liší od zbytku Austrálie. Proto bych chtěla o Tasmánii napsat samostatnou reportáž.
Hana Šimková
Jestli jsem něco v životě zmeškala, tak je to cestování. Už to dohonit nemůžu, tak jenom tiše závidím, ale tím více si to ráda přečtu.
Alena Vávrová
Mám ráda cestopisná vyprávění a ta vaše vždy stojí za přečtení, díky!
Jarmila Komberec Jakubcová
Moc krásné vyprávění. Před deseti léty jsem navštívila Austrálii, kde žije moje spolužačka ze studií. Pozvala mi do Sydney a měla jsem možnost cestovat i do Tasmánie. Letěla jsem sama a trochu jsem se bála jak to zvládnu. Jsem ráda, že jsem se k cestě odhodlala. Dneska už bych to nezvládla. Děkuji za milé povídání a těším se na další příběhy cest.
Vladislava Dejmková
Vždycky se těším na vaše vyprávění a fotografie. Navštívila jste místa, která osobně nikdy neuvidím. A píšete o nich moc hezky. Austrálie je zajímavé místo, hodně se liší svým charakterem a historií od toho, co znám.
Jan Zelenka
Moc pěkný článek. Hodně jste procestovala, hodně poznala. Z cestopisů Hanzelky, Zikmunda a Jana Havlasy vím, že na Čechy můžete narazit všude, třeba i na tom nejodlehlejším ostrově v Tichomoří. Já jsem poznával svět z knih Julese Verna a vedle ležel vždy školní atlas. Moje oblíbené destinace jsou ve Středomoří a na Předním východě. Budu hledat vaše další podobné články. Díky za poznání!
Helena Přibilová
Omlouvám se za chybičku v posledním odstavci. Správně má být..., a ukázalo se, že...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%