Foto: autorka
Český Karlštejn v severní Austrálii
24. 11. 2020Tato naše čtvrtá cesta do Austrálie byla součástí delšího putování, především po zemích jihovýchodní Asie. Po pobytu na Borneu ve státě Sabah patřícím do Malajské federace a v sultanátu Brunei a následné návštěvě ostrovů Bali a Lombok v Indonésii jsme přistáli v létě 2019 ve sluncem rozpáleném Darwinu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Přibilová
27.11.2020 11:58
Paní Hošková, máte pravdu. Austrálie je bezpochyby zajímavá země, ale žít bych tam dlouhodobě nedokázala. Procestovali jsme s manželem velký kus světa a pokud to bude možné, chceme cestovat i nadále. Poznávání jiných zemí a kultur nás nesmírně obohacuje, rozšiřuje náš obzor i zbavuje předsudků. Přesto se z každé cesty rádi vracíme domů, do naší krásné zemičky, kterou bychom nikdy natrvalo neopustili.
Jana Hošková
27.11.2020 10:12
Hezky napsaný článek, ráda si přečtu všechno, co kdo zažije "na vlastní kůži". Jela bych tam hned, jen kdyby se mi přes noc ztratilo tak aspoň 30 let ! :-)) Žít bych tam ovšem nemohla a ani nechtěla. Znám dopodrobna několik vyprávění našich "utečenců" z minula a jejich příběhy mne zrovna o tom, že bych chtěla žít zrovna tam, nepřesvědčily ani trochu.
Soňa Prachfeldová
25.11.2020 23:35
Tak jsem se začetla i zasnila. Krásné cestování s poznáváním. Díky.
Helena Přibilová
25.11.2020 20:29
Děkuji vám všem za milá slova. Paní Jarmilko, obdivuji Vás, že jste se sama vydala do vzdálené Austrálie. Já bych bez manžela nezvládla ani jednu z cest. Tasmánii jsme také navštívili, je to nádherný ostrov, který se velmi liší od zbytku Austrálie. Proto bych chtěla o Tasmánii napsat samostatnou reportáž.
Hana Šimková
25.11.2020 07:08
Jestli jsem něco v životě zmeškala, tak je to cestování. Už to dohonit nemůžu, tak jenom tiše závidím, ale tím více si to ráda přečtu.
Alena Vávrová
24.11.2020 22:37
Mám ráda cestopisná vyprávění a ta vaše vždy stojí za přečtení, díky!
Jarmila Komberec Jakubcová
24.11.2020 16:56
Moc krásné vyprávění. Před deseti léty jsem navštívila Austrálii, kde žije moje spolužačka ze studií. Pozvala mi do Sydney a měla jsem možnost cestovat i do Tasmánie. Letěla jsem sama a trochu jsem se bála jak to zvládnu. Jsem ráda, že jsem se k cestě odhodlala. Dneska už bych to nezvládla. Děkuji za milé povídání a těším se na další příběhy cest.
Vladislava Dejmková
24.11.2020 16:46
Vždycky se těším na vaše vyprávění a fotografie. Navštívila jste místa, která osobně nikdy neuvidím. A píšete o nich moc hezky. Austrálie je zajímavé místo, hodně se liší svým charakterem a historií od toho, co znám.
Jan Zelenka
24.11.2020 15:36
Moc pěkný článek. Hodně jste procestovala, hodně poznala. Z cestopisů Hanzelky, Zikmunda a Jana Havlasy vím, že na Čechy můžete narazit všude, třeba i na tom nejodlehlejším ostrově v Tichomoří. Já jsem poznával svět z knih Julese Verna a vedle ležel vždy školní atlas. Moje oblíbené destinace jsou ve Středomoří a na Předním východě. Budu hledat vaše další podobné články. Díky za poznání!
Helena Přibilová
24.11.2020 12:56
Omlouvám se za chybičku v posledním odstavci. Správně má být..., a ukázalo se, že...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA